Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi put na pisti

Budućnost hrvatske mode: Kreiraju i najlonke s naglašenim venama

studentice TTF (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/5
26.04.2013.
u 17:00

Kinu SC-a prva revija diplomskih radova studentica s Tekstilno-tehnološkog fakulteta

Budućnost hrvatskog modnog dizajna u sigurnim je rukama. A u to se mogu uvjeriti i svi koji dođu večeras od 20 sati u kino SC-a na reviju diplomskih radova studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

– Cilj projekta je ustaliti godišnju prezentaciju mladih modnih dizajnera i ponuditi hrvatskoj javnosti uvid u alternativniji pristup modi od onog na koji smo navikli – poručuju s fakulteta. 

Ima li nervoze, pitamo pak studentice, njih šest od ukupno 12 koliko ih predstavlja svoje kolekcije na današnjoj reviji.

– Moj diplomski rad temelji se na dvije kolekcije. Prva je istraživačka, na principu dekonstrukcije odjevnih predmeta. Drugi dio povezan je s koloritom ulice, primjerice plan grada primijenjen na tkaninu – objašnjava Sonja Brstilo.

Budući da je diploma u ruci, razmišlja i o doktorskom studiju.

– Sigurno nastavljam s kreativnim radom – kaže nam.

Inspiraciju u radovima talijanskog umjetnika Lucija Fontante našla je diplomantica Vedrana Brstilo koja se u svojim kolekcijama bavila dekonstrukcijom i stvaralaštvom, ali i istraživanjem materijala. Treme, kaže, nema jer već je sudjelovala na modnom natjecanju u Letoniji 2011., ali i na Novom Zelandu. Siromašni protiv bogatih bila je pak vodeća misao pri stvaranju kreacija Lucije Vrcić.

U njenoj je kolekciji, iz koje je dva odjevna komada već kupila i voditeljica Ida Prester, naglasak na predimenzioniranim ramenima, dok je druga kolekcija svojevrsni vodič za modne bodybuildere. Posebno su upadljive najlonke u njenoj kolekciji na kojima je iscrtala vene.

– Zezali su me zbog toga i govorili: pa ljudi žele skriti vene, a ti ih naglašavaš – kroz smijeh će Lucija. Straha od revije nema, jer već je tri puta bila na Modnom ormaru. A iskustva u modnom svijetu ima već i Jelena Aleksić koja je na Cro-a-porteru sudjelovala četiri puta, a njezina diplomska kolekcija, među ostalim, pretvara, primjerice, uniforme konobarica s Oktoberfesta u prave trendi komade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije