Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao?

Zastrašujući razlog zbog kojeg ne biste trebali nositi gumicu za kosu oko ruke

Gumice za kosu
Foto: Thinkstock
02.12.2015.
u 08:30

Audree Kopp primijetila je da se na njezinoj ruci pojavila kvržica za koju je prvotno pomislila da je reakcija na ugriz pauka te nije tome pridavala pozornost

Kome bi i palo na pamet da obična gumica za kosu oko zapešća može predstavljati neki problem? 

To je toliko česta navika kod mnogih djevojaka da su proizvođači počeli stavljati različite ukrase i šljokice na gumice kako bi više nalikovale na narukvice. 

A da je nošenje gumice za kosu oko ruke loše ideja i predstavlja opasnost za zdravlje, na svojoj je koži, doslovno, osjetila Audree Kopp iz Kentuckyja. 

Primijetila je da se na njezinoj ruci pojavila kvržica za koju je Audree prvotno pomislila da je reakcija na ugriz pauka te nije tome pridavala pozornost. 

No, kvržica je postajala sve veća, crvenija i bolnija te je u konačnici Audree morala posjetiti liječnika. Propisani su joj antibiotici zbog infekcije koju je "zaradila" nakon što su bakterije s gumice za kosu inficirale kožu i potkožno tkivo, no kako propisana antibiotska terapija nije djelovala očekivano, Audree se našla na operacijskom stolcu. 

Ovaj slučaj ubrzao je postao viralan upravo zbog činjenice da mnogi ne razmišljaju da bi nošenje gumice oko ruke moglo predstavljati neku prijetnju zdravlju. 

Audree zasigurno više nikada neće ponoviti istu pogrešku, a upozorava i ostale da budu oprezniji i da gumice za kosu nose u torbicama umjesto oko ruke. 

>>Pronađena bakterija otporna na sve antibiotike, umirat će se od sasvim uobičajenih bolesti

Komentara 3

ME
meerkat
11:08 02.12.2015.

Jednom je nekad netko umro od koštice u paprici. NEMOJMO NIKADA VIŠE JESTI PAPRIKU.

DU
Deleted user
14:47 02.12.2015.

Već sam se zabrinuo da je Linda nestala sa VL, njeni dubokoumni googletranslate članci su pravo otkrivenje na portalu...

DU
Deleted user
11:37 02.12.2015.

'Ajd Linda, nek si i ti nešto napisala, pa makar to bilo i blesavo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije