Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modni savjeti

Zašto vam (ne) pristaje baš svaka haljina?

Haljine
Foto: Mohito/Nikola Zoko
1/5
02.07.2015.
u 14:45

Kako odabrati pravi model u skladu s građom tijela, odnosno zašto nam neki model, koji nam se jako sviđa, nikako ne pristaje?

Ima li što romantičnije i bolje od ljetne haljine u gradu ili uz morsku obalu?

Složit ćete se da nema!

U to ste se, vjerujemo, uvjerili i kad ste pogledali ljetnu ponudu mnogih stranih i domaćih brendova – svaki treći komad je haljina.

Kako odabrati pravi model u skladu s građom tijela, odnosno zašto nam neki model, koji nam se jako sviđa, nikako ne pristaje?

Vitki ste, bez oblina

Ako ste mršavi, uskih bokova i struka, a uz to imate i male grudi, svome izgledu dodajte obline. U tome će vam pomoći naborane haljine koje stvaraju liniju tijela i obline kojih nema. Koji su to tipovi haljina? Retro haljine "trapezastog oblika"/ uske u gornjem dijelu A kroja u donjem, haljine s volanima (koji prate cijelu liniju tijela), haljine koje su napravljene od kombinacije mat i čipkastih tkanina. Dojam možete naglasiti nakitom koji neka bude bogat, uz vrat, a na nogama neka budu balerinke ili cipele s visokim potpeticama.

Foto: Mohito/Nikola Zoko

Imate naglašene obline

Građeni ste poput pješčanog sata – imate naglašene bokove i grudi? Pristaju vam sljedeći tipovi haljina: jednostavne uske haljine koje prate liniju tijela (ali je ne stežu), haljine asimetričnih krajeva napravljene u kombinaciji tkanina koje optički neutraliziraju obline, duge lepršave haljine, koktel haljine bez naramenica (ako su grudi čvrste).

Foto: Mohito/Nikola Zoko

Džepna Venera

Za ovaj tip građe tijela, mnogi će reći "ma lako njoj, ona sve može odjenuti". Sitne žene, najčešće do 160 cm visine često imaju problem s pronalaskom idealne haljine. Ženske haljine, a ne one koje se mogu kupiti na dječjem odjelu. Koji tip haljine tražiti?

Kratku haljinu asimetričnog kroja ili klasičnu usku kratku haljinu. Izbjegavajte duge haljine.

Foto: Mohito/Nikola Zoko

Tijelo "kruške"

Imate li manja prsa i poveće bokove, nosite haljine ravno krojene haljine s naglašenim V izrezom ili asimetrično krojene haljine koje možete oblikovati uz pomoć remena ili zanimljivog broša. Kod ovog tipa građe tijela važno je asimetrijom neutralizirati naglašene bokove.

Foto: Mohito/Nikola Zoko

>>Zašto vodoravne prugice na odjeći (ne)proširuju?! Evo odgovora

>>Iskočite iz modnog sivila... Evo kako nositi - žuto!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije