Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njega kose

Zašto nam je kosa lijepa samo kad izađemo iz frizerskog salona?

Kosa, Avon
Foto: Avon
1/3
14.04.2017.
u 12:50

No ono što je potrebno na putu prema rezultatima je odabir pravih proizvoda prema svom tipu kose i ono što rijetko koja žena danas ima kad je riječ o njezi - dosljednost!

Maske za kosu, posebni tretmani, posebna njega...

Sve su to recepti za sjajnu, zdravu kosu kakvu svaka žena priželjkuje. No ono što je potrebno na putu prema rezultatima je odabir pravih proizvoda prema svom tipu kose i ono što rijetko koja žena danas ima kad je riječ o njezi - dosljednost!

Moguće je regenerirati kosu u vlastitom domu i postići profesionalni učinak uz redovnu njegu. Svakih nekoliko dana pružite svojoj kosu dubinsku njegu. Nježno ju češljajte, pronađite vremena kod pranja s njegom kako bi sastojci stigli djelovati dubinski u strukturu kose.

Iz Avona savjetuju koji su koraci na putu do lijepe i zdrave kose...

1. Započnite s preciznim pranjem kose. Primjerice, blagi kremasti Advanced Techniques BB šampon sa kompleksom algi, nježno će očistiti kosu, bez isušivanja. Ponovite pranje, baš kao kod frizera, i istovremeno masirajte vlasište kose.

2. Nakon što ste pažljivo isprali šampon, nanesite balzam ili kremastu masku. Ostavite na kosi nekoliko minuta kako bi dopustili zatvaranje kutikula kose i oporavak vanjskih oštećenja. Kosa će se zagladiti i omogućiti lakše ravnanje i oblikovanje. 

3. Za pojačanu njegu ili umjesto balzama koji se ispire, možete izabrati tretman koji se ne ispire. Ručnikom lagano sakupite višak vode na kosi, te nanesite tretman pri tom pazeći da ne nanosite blizu tjemena, i ne ispirite. 

4. Zamotajte kosu u ručnik. Nemojte ju odmah posušiti nego joj dozvolite da se odmori i napuni novom energijom u toplini, nekoliko minuta. 

5. Osušite kosu i nježno ju počešljajte.

6. Počešljanu i zaglađenu kosu sada možete stilizirati i napraviti frizuru prema želji. Ako pravilno slijedite ove preporuke, posvetite vrijeme svojoj kosi i poklonite joj pravilnu njegu, uživat ćete u svom vlastitom "izravno iz frizerskog salona" izgledu!

>>Nije samo stvar genetike, sijeda kosa može ukazati da bolujete od ovoga....

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije