Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPRETNE RUKE Mirjane Najman Adžić

Zarade nema, a najveća su nagrada pozitivne kritike

mirjana
Foto: Michael Palijan
29.08.2014.
u 11:50

Nakon što je prije tri godine ostala bez posla, bezuspješno traženje zaposlenja nagnali su Velikozdenčanku Mirjanu Najman Adžić da zaradu pokuša ostvariti heklanjem...

Nakon što je prije tri godine ostala bez posla, bezuspješno traženje zaposlenja nagnali su Velikozdenčanku Mirjanu Najman Adžić da zaradu pokuša ostvariti heklanjem. Osnovala je udrugu i s kolegicama počela raditi punom parom. No, ipak time nije uspjela osigurati sigurnu egzistenciju.

Promijenila je do sada nekoliko privremenih zaposlenja, ali je heklanje ostalo omiljeno. Unikatne odjevne predmete i modne detalje nerijetko na sajmovima prezentira zajedno s kolegicama iz Udruge 'Kreativni gaj'. Moć društvenih mreža njezine je kolekcije odaslala izvan granica Grubišnoga Polja, pa ju je zapazila dubrovačka modna blogerica Jelena Hendić. Uvrstila ju je u knjigu 'Modni izazovi', u kojoj predstavlja brojne modne snage i nade Hrvatske.

- Sve je započelo idejom da kćeri napravim kapu i šal. Shvatila sam da je heklanje nešto što me ispunjava i uveseljava, kaže M. Najman Adžić, koju je heklanju poučila starija susjeda u skloništu za vrijeme uzbuna tijekom Domovinskoga rata. Svoje umijeće ona i ostale članice Udruge Dijana Černi, Nikolina Sabolić i Milada Melša rado bi prenijele djevojčicama. Svoje radove, od odjevnih predmeta, preko nakita, torbica do modnih dodataka, Mirjana i njezine kolegice nazvale su Mivida svijet, koji je poput pravog branda postao njihov zaštitni znak. Najveća želja joj je da od hobija može živjeti. Dok se to ne ostvari, uveseljavat će brojne prijatelje, a pozitivne kritike i pohvale bit će joj duhovna hrana i zadovoljstvo. Tako je Mirjana nedavno svojim radovima razveselila i djecu koja se u Klaićevoj bolnici liječe o karcinoma darovavši im pletene kapice.

>>SPRETNE RUKE Mirjane Najman Adžić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije