Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na vrućem asfaltu

Zagreb 
vs. Beograd: Špicerice dijele isti modni ukus

03.07.2015., Zagreb - Ulicna moda na gradskim ulicama.   Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
04.07.2015.
u 16:55

Zagrepčanke vole rock štih 80-ih godina, a Beograđanke su romansirale novi val. 
U ovom modnom okršaju mala prednost domaćim ljepoticama

Za zgodnom će ženom na ulici muškarac bez pardona okrenuti glavu, no ona to (uglavnom) neće shvatiti kao kompliment. Ali ako se za njom okrene žena? E, to je već druga priča. Jer, ima nešto u teoriji da se žene odijevaju više zbog odobravanja drugih žena, a manje kako bi se svidjele jačem spolu. U prilog toj teoriji jasno govori i rastući broj street style blogova koji postaju imperativ u pronalaženju modne inspiracije.

Od bloga do milijuna

Samo jedan primjer. Iz modnog bloga "The Blonde Salad" koji je talijanska studentica prava Chiara Ferragni (28) pokrenula 2009. godine izraslo je pravo malo modno carstvo, a Chiara je postala prva blogerica koja je lani zaradila svoj prvi milijun (dolara, da ne bude zabune) i sad zapošljava desetak ljudi, a poslom upravlja iz Hollywooda.

Što se nosi, tko nosi, kako se nosi te kako upakirati vrući modni trend u vlastiti stil, škicnuti i ukrasti ideju pa izgledati dobro u svakoj situaciji postala su pitanja kojima se žene vesele jednako kao i kad njegov omiljeni klub izbori finale Lige prvaka. Ili, još bolje, osvoji prvenstvo, a inspiraciju pronalaze upravo u street style fotografijama.

Golica maštu od 1910.

Nije to nova stvar, ulična moda golica maštu otkad je svijeta i vijeka, a prvi su modu "običnih" djevojaka i žena zabilježili, a tko drugi nego Parižani 1910. godine...

Moda grada, koliko god se možda na prvu činila površnom, reći će pažljivom promatraču i ono što ne može pronaći u turističkim prospektima, a i zabavlja.

A što se tiče Zagreba i Beograda, kamo smo poslali fotoreportere da škljocnu svojim aparatima i ulove puls grada, jasno je već na prvi pogled. Moda danas granice ne poznaje. Što su temperature više, haljinice i hlačice proporcionalno se skraćuju, a poderane traperice modni su imperativ s obje strane Save.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Majica rezana iznad pupka, valovi u kosi i neizostavne sunčane naočale, plus lagani šeširić, ljetna su oprema za korak pun samopouzdanja gradskim ulicama. Nose se i velike torbe u koje stane obvezna bočica s vodom za osvježenje, a sandale su lagano izgurale tenisice...

Tu možda nema modne imaginacije zbog koje bi se okrenula žena, ali za muškarce? Sasvim dovoljno.

Foto: Ilustracija, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

>>Gola ramena su IN! Ovo je 10 topova koji će obilježiti sezonu

>>TOP 5 kombinezona za proljeće/ljeto do 200 kuna

Komentara 54

DU
Deleted user
17:35 04.07.2015.

ne zanima nas turska palanka.

HA
hajduk1966
18:44 04.07.2015.

Sto nam sad patria opet namece,pustite ljude da zive svoj zivot,nismo i necemo biti nikad vise zajedno Ovako je ljepse,bez ikakve mrznje

DU
Deleted user
18:17 04.07.2015.

Ako može ,bilo bi divno,jedna duža reportaža o modnim detaljima tih prevažnih osoba sa špica u Smederevu,Čačku i Kragujevcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije