Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ona sve pamti

Za pravilnu brigu o koži bitno je da ne preskačete ova 3 koraka

žena, ogledalo, koža, smijeh, osmijeh, vedrina, njega,  (1)
Thinkstock
15.04.2014.
u 11:32

Nikad ne odlazite na spavanje sa šminkom na licu! Iako možda vi odmah ne vidite neke posljedice takvog čina, vjerujte, koža sve pamti.

Svaka koža je različita, te joj je potrebna drugačija njega.

Kako biste odabrali idealan proizvod, morate odrediti koji tip kože imate. Započnite s ispitivanjem tvz. T-zone. Zatim pogledajte obraze i područje oko očiju. Obratite pažnju i na teksturu te veličinu pora. Ukoliko vaša koža izgleda zategnuto, krhko i umorno sa sitnim porama, radi se o normalnoj do suhoj koži.

Ukoliko ima sjajni odsjaj, ona je masna.

Osjetljiva koža je koža podložna iritaciji, dok je mješovita kombinacija masne (najčešće T-zona) i suhe kože. Ukoliko ste odredili tip kože, krenite na izbor adekvatnog proizvoda.

PRAVILNA NJEGA KOŽE

Da biste pravilno brinuli o koži, bitno je da ne preskačete ova tri koraka: čišćenje, toniziranje, njega lica.

Osim izbora adekvatne dnevne kreme za lice, potrebno je voditi računa o njezinom temeljitom čišćenju.

Najmanje jednom tjedno napravite piling lica, idealan piling je onaj s mikrozrncima.

Nikad ne odlazite na spavanje sa šminkom na licu!

Iako možda vi odmah ne vidite neke posljedice takvog čina, vjerujte, koža sve pamti.

Vrlo je važno gelom ili gel kremom za umivanje za suhu kožu s lica ukloniti nečistoće i višak masnoće. No obratite pozornost na to koliko kvalitetno ste odstranili šminku.

Nakon što ste skinuli šminku s lica, ostatke šminke skinite tonikom za lice. Iznenadit ćete se koliko šminke još ostane sakriveno u porama, što nikako nije zdravo za vašu kožu!

Upotreba tonika je od iznimne važnosti za lice, jer osim što detaljno uklanja odumrle čestice s kože lica, tonik održava prirodnu razinu vlažnosti, zbog čega će vaš ten biti besprijekoran, a koža blistava.

Upravo je sada vrijeme da se zapitate brinete li pravilno o svojoj koži. S dolaskom toplijih dana, sunčevo je zračenje jače te dodatno isušuje vašu kožu, kojoj je potrebna dodatna njega i hidratacija.

>>Ovo je proizvod kojeg će vaša koža jednostavno obožavati

>>Philipsov uređaj VisaPure tajna je sjajne i čiste kože Bojane Gregorić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije