Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljepota i zdravlje

Vlasište je ugroženije no što mislite. Izgori li, velika je vjerojatnost da će se oguliti

kosa
Foto: Thinkstock
18.08.2014.
u 21:10

Prekrasni uvojci ili glatka i ravna sjajna kosa tiha je patnja svih žena. Podjednako koliko i koža, i kosa je tijekom ljeta i sezone jakog sunca ugrožena, a o njoj mislimo puno manje nego o koži...

Prekrasni uvojci ili glatka i ravna sjajna kosa tiha je patnja svih žena. Podjednako koliko i koža, i kosa je tijekom ljeta i sezone jakog sunca ugrožena, a o njoj mislimo puno manje nego o koži. No, i kosa može biti “bolesna”, a o vlasištu koje je osjetljivo i svijetlo da i ne govorimo. Malo tko će se sjetiti zaštititi taj dio tijela, pa je nerijetko problem da kosa – posebno ona tretirana bojama i preparatima za ravnanje ili kovrčanje – izgleda suho i beživotno već nakon desetak dana ljetovanja. Naime, sunce, morska voda i sol te vjetar, a često i klor iz bazena, posve iscrpe kosu. Dodamo li tome tretmane sušenja fenom, rastezanja, peglanja, lakiranja... ni ne čudi da se ukras pretvori u – suhu slamastu masu. Prva pomoć je šešir ili marama koju bi valjalo nositi tijekom najtoplijeg dijela dana, a za sve drugo su tu ulja koja će pomoći vlasištu da se ne presuši, a vlasi obaviti zaštitnim slojem i nahraniti. Ricinusovo ulje pomoći će rast kose pa njime valja barem jednom tjedno nježno izmasirati tjeme, ostaviti barem sat vremena pa isprati.

Čičkovo i orahovo ulje nahranit će kosu, a njime bi je trebali njegovati svi, pa čak i oni s kratkom kosom. Ispiranje soli iz kose potrebno je kako se ona ne bi dodatno isušivala, a izbor šampona često je prava muka. Uz proizvode osmišljene upravo za zaštitu od sunca valjalo bi obratiti pažnju i na one koji sadrže ulja poput čička, oraha, badema... Korištenjem šampona bez silikona, kosa će biti laganija. Ako ste u prilici skuhati čaj od koprive, bilo bi dobro da njime isperete kosu. Za plavu i svijetlu kosu dobar je savjet ispiranje u blagom čaju od kamilice nakon čega vam regeneratori neće biti potrebni. Kako biste poštedjeli kosu, a perete li je svaki dan, točnije ispirete od morske vode, zaustavite se na jednom šamponiranju. Bit će sasvim dovoljno. Ionako ćete već sljedećeg jutra skočiti u more.

>>VIDEO: Oblikovanje kose nije gotovo sa feniranjem!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije