Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dizajnerski profil

Victoria Beckham - majstorica ženstvenih haljina

victoria beckham (1)
Reuters, AFP
09.09.2012.
u 08:00

Od pop pjevačice preko žene nogometaša do uspješne i cijenjene dizajnerice - Victoria Beckham uspjela je ostvariti svoje snove. Od malih nogu željela je da je shvaćaju ozbiljno, a svoj životni poziv pronašla je upravo u kreiranju!

Victoria Beckham u leksikon pop kulture ušla je kao članica fenomena Spice Girls, zatim kao supruga obožavanog nogometaša Davida Beckhama, no s godinama je postala jedna od najcjenjenijih modnih dizajnerica.

Vicky je oduvijek voljela modu - prije pokretanja vlastite linije bila je zaštitno lice Dolce & Gabbane, Marca Jacobsa, šetala je na pisti Roberta Cavallija i pozirala sa suprugom za Emporio Armani donje rublje. Prvi dizajnerski pothvat napravila je 2004., kad je s brendom Rock and Republic osmislila liniju traperica, a dvije godine poslije pod monogramom dVb Style lansirala je vlastitu liniju traperica, parfema i sunčanih naočala.

No, tek je 2008., kad je Vicky na njujorškom modnom tjednu predstavila svoju prvu kolekciju haljina, modni svijet digao glavu i obratio pozornost na “posrnulu pop zvijezdu koja pokušava dizajnirati”. U kratkom roku Victoria Beckham stvorila je prepoznatljiv imidž - pripijene haljine koje savršeno pristaju ženskom tijelu, siluete u obliku pješčanog sata po uzoru na kreacije Rolanda Moureta, puno patentnih zatvarača i savršenih krojeva.

“Victoria uzima obične haljine i pretvara ih u komade koji privlače pažnju”, opisala je urednica britanskog Voguea. Kako se razvija kao dizajnerica, tako i njezine kreacije mijenjaju oblik. U posljednje vrijeme oprostila se od uskih, korzetiranih modela i predstavila opuštenije siluete od mekših materijala.

“Moja prva sezona bila je puna strukture, no sada želim da žene budu lijepe, ali i opuštene”, objašnjava Victoria.     

A kako je doista uspjela potvrđuje i Mango, koji je u svojoj jesenskoj kolekciji predstavio haljinu skoro identičnu jednoj od kreacija Victorije Beckham.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije