Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razotkrivamo mitove!

Treba li šampon mijenjati svaka 3 mjeseca i je li rezanje zanoktica štetno?

sušenje kose
Foto: Thinkstock
1/2
18.04.2014.
u 18:00

Hoće li pasta za zube poslužiti kao "hitna pomoć" za rješvanje prištića i hoćemo li imati više bora ako ne skidamo make-up s lica prije spavanja. To su tek neka od pitanja na koja imamo odgovore

Šampon treba mijenjati svaka tri mjeseca

Ako primijetite neku negativnu reakciju kože glave, onda je svakako potrebno promijeniti šampon. No, ne možete postati imuni na šampon! Dakle, ako vam odgovara onaj koji koristite, slobodno ga nastavite koristiti – neograničeno!

Nanošenje paste na prištić riješit će problem

Većina liječnika ne slaže se s ovom metodom odstranjivanja prišteva jer većina pasti za zube sadrži iritirajuće tvari, kao što su izbjeljivači. Ipak, ova metoda je djelotvorna. Samo, koristite paste sa što manje sastojaka – ne one koje sadrže dodatke za izbjeljivanje zubiju.

Još bolje rješenje: koristite salicilnu kiselinu za uklanjanje prištića.

Rezanje zanoktica je štetno za nokte

Ovaj postupak povećava rizik od pucanja kože oko nokta, što je jako bolno i može izazvati infekcije. Sigurnija alternativa je nježno potiskivanje zanoktica posebnim priborom za nokte ili potiskivanje zanoktica mekim ručnikom nakon svakog pranja ruku.

Ako su zanoktice suhe, utrljajte u njih malo maslinovog ulja.

Ako ne skidate make-up prije spavanja, imat ćete više bora

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

To nema nikakve veze s maskarom. Osnovni razlog je to što žene koje ne skidaju šminku prije odlaska na spavanje zapravo propuštaju primjenu noćne kozmetike za njegu. Dakle, osnovno pravilo njege prije spavanja glasi: čišćenje, hidratiziranje i nanošenje kreme protiv bora.

Udisanje previše parfema slabi osjet mirisa

Prilikom kupnje parfema, isprobajte najviše tri parfema zaredom. Vaš osjet mirisa će se zasititi i, ako budete nastavili isprobavati, nećete moći procijeniti miriše li vam neki parfem dobro ili vas “guši”!

Sjedenje s prekriženim nogama uzrokuje pucanje kapilara

Foto: screenshot/facebook

Foto: Thinkstock

Ovu pojavu izazivaju trudnoća, pušenje, dugo stajanje, uzimanje pilule, a ubrzava je i genetska predispozicija. Da biste spriječili pojavu kapilara, držite noge podignute dok gledate TV, redovito vježbajte i pravilno se hranite. Sve ono što je dobro za vaše srce, dobro je i za kožu.

>>Istina ili mit? Čitanje u mraku može pokvariti vid i dovesti do kratkovidnosti

>>Istina ili mit? Izlazak s mokrom kosom može izazvati glavobolju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije