Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi pričaju o tome

Tko ima pravo na naslovnicu ili kako je list (sjajnog) papira izazvao potres

Vogue
Foto: Vogue/Annie Leibovitz
1/6
24.03.2014.
u 11:03

Prava veza u pravo vrijeme dovela je starletu na pravo mjesto.

Naslovnicu travanjskog broja časopisa Vogue (američkog izdanja) krasi starleta koju svi vole mrziti – Kim Kardashian, i to u nježnom zagrljaju sa zaručnikom, pjevačem Kanyejem Westom.

No, to je već stara vijest. Mediji, društvene mreže, a pogotovo Twitter te brojne slavne i manje slavne osobe eksplodirale su u bujici komentara nakon što je naslovnica predstavljena. Uglavnom – negativnih.

Zli duhovi odmah su počeli šaputati da je Kanye poprilično morao odriješiti kesu kako bi namirio traženja moćne urednice Anne Wintour da "amenuje" da se na naslovnici prestižnog časopisa pojavi "par o kojem se najviše govori".

Govorkanja su otišla predaleko i to zbog komadića sjajnog papira pa je modna urednica šaputanja pokušala zaustaviti – priopćenjem.

– Vjerojatno ste već čitali da me Kanye preklinjao da sliku njegove zaručnice objavim na naslovnici Voguea. No, on nije učinio ništa od toga. Iako tračevi stvar čine zanimljivijom, činjenica je da su tračevi. Za nju je, napisala je, naslovnica i šarmantna i dirljiva.

– Dio zadovoljstva u uređivanju Voguea leži i u tradiciji magazina da prepoznaje i promovira osobe koje su u danom trenutku te koje definiraju kulturu, koje pomiču granice i čije postojanje u svijetu oblikuje način na koji taj svijet gledamo i na koji on utječe na nas. Mislim da se svi možemo složiti s činjenicom da u ovom trenutku ta uloga pripada Kimu i Kanyeju – napisala je Wintour.

Modna moćnica koja američki Vogue uređuje još od kraja 80-ih godina prošlog stoljeća poigrala se ovdje s kulturom od koje je doista nemoguće pobjeći.

Foto: Instagram/Wanda Nara

Doista, Kim Kardashian i cijeli njezin obiteljski klan, otkako su prije koju godinu zasjali pod svjetlima pozornice, ne gube na popularnosti.

Može nam se to sviđati, možemo ih prezirati, no horde obožavatelja, milijuni TV gledatelja i nemogući novčani iznosi koje klan Kardashian sprema u čarape jasan su znak da je starleta koja se proslavila (isključivo?) svojim oblinama unosan proizvod.

Vogueu se, istina, često tepa kao "modnoj Bibliji" pa ne čudi poplava negativnih reakcija. No, prijetnje čitatelja da će zbog Kim na naslovnici otkazati pretplatu licemjerne su. Jer Kim ne bi bila u žarištu pozornosti da nije bilo upravo "javnosti" koja joj je dala vjetar u leđa.

O tome je li ova naslovnica uistinu dirljiva i šarmantna, doduše, dalo bi se diskutirati. A i o tome kako i ovdje vrijedi stara izreka da gdje ima dima, ima i vatre.

Wintour, nije tajna, u više navrata za Kim nije imala tako lijepe riječi kao danas. Odbijala je naslovnice s njezinim likom, a šuškalo se i da nema previše sluha za reality zvijezde.

Prije dvije godine Kim nije uspjela doći na Met Gala zabavu koju Wintour organizira.

Foto: Reuters/PIXSELL

– Zašto bi je pozvala, pa Anna mrzi Kim – naveo je 2012. neimenovani izvor navodeći da ulaznica za taj "fancy" događaj stoji oko 25 tisuća dolara, a Anna toliko ne podnosi Kim da joj ni novcem nije osigurala "minglanje" sa zvijezdama s A liste.

No, lani ju je ruku pod ruku na Met Gala doveo Kanye West, dok je dolazak njezinoj majci Kris Jenner bio – zabranjen!

Čini se da je prava veza u pravo vrijeme ipak dovela starletu na pravo (željeno) mjesto.

>>Konačno su dobili ono što su toliko dugo željeli

>>Agonija Kim Kardashian: Nisu je pozvali ni na zabavu Vanity Faira!

Foto: Vogue/Annie Leibovitz

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije