Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
diva style dolls

Tisuću kuna od svake lutke ide za udrugu Europa Donna

02.10.2015., Zagreb -  Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/22
05.10.2015.
u 08:19

Ovo je moj povratak u djetinjstvo, u krojačku radnju moje bake, kaže lutkar i ilustrator porijeklom iz Venezuele

Nakon spektakularnog otvaranja u Umjetničkom paviljonu, koje je proglašeno modnim događajem godine, izložba Diva Style Dolls, koja je nastala u suradnji časopisa Diva Style, Citroëna te Viktora Drage i udruge Europa Donna, preselila se u Arena centar i tamo se može razgledati od 4. do 11. listopada.

U središtu ove modne, ali i humanitarne priče rad je zanimljivog kreativca, rođenog u Venezueli, koji je za svoj novi dom izabrao Zagreb.

Patricio Alejandro Aguero talentirani je lutkar, koreograf, scenograf i ilustrator, autor lutaka koje su odjenuli neki od najpoznatijih hrvatski modnih kreatora (između ostalih Juraj Zigman, Elfsi, Robert Sever, Aleksandra Dojčinović, Matija Vujica, eNVy Room, Hippy Garden, Boris Pavlin...) i koje se prodaju kako bi unaprijedile i olakšale rad udruge Europa Donna koja se brine o ženama oboljelima od raka dojke. Naime, od svake prodane lutke (a do sada su ih kupili Citroën, Turkish Airlines, Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba i Arena centar) tisuću kuna ide u fond udruge Europa Donna.

Sam Patricio Alejandro Aguero bio je posebno uzbuđen na otvaranju izložbe gdje nam je rekao:

– Bila mi je velika čast sudjelovati u ovoj umjetničkoj, modnoj, ali i humanitarnoj akciji. Već mjesecima čitav tim kreativaca radi na lutkama i sretan sam što smo sve uspjeli napraviti na vrijeme. Lutke su moj povratak u dane djetinjstva kada sam gledao voljenu baku, koja je bila krojačica, i njene kćeri, među kojima i svoju mamu, koje su sve od reda bile lude za modom. Mislim da sam kroz modu i zbog mode postao lutkar. Sudbina je valjda htjela da te dvije ljubavi spojim baš tu u Zagrebu, gradu u koji sam se zaljubio nakon što sam još za vrijeme studiranja u Caracasu odradio praksu u Kazalištu lutaka.

Alejandro nam je rekao i kako je s kreatorima dogovarao stajling svake lutke, ali i otkrio neke od trikova svog zanata, poput onog da je make-up na lutkama rađen uz pomoć lakova za nokte.

Skromno naglašava da je za senzacionalni uspjeh ove izložbe zaslužan cijeli tim na čelu s Viktorom Dragom, ali i dodaje:

– Za mene je uspjeh kad si sretan s time što radiš i kad tvoja kreativnost nema granice. Ova izložba bila je baš to. Zato je u svojim mislima "brojim" i kao dokaz da sam na dobrom putu, zadovoljan dosadašnjim postignućima, ali i siguran da je još puno vremena i kreacija ispred mene.

>>Modni spektakl godine - humanitarna izložba 'Diva style Dolls'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije