Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Almini modni savjeti

Tajice nisu hlače, a i s izborom cvjetova na odjeći treba pripaziti

Modni savjeti
Foto: Nikola Zoko & C&A
1/4
16.04.2014.
u 17:39

Pitate li se što je hit ovog proljeća? Možda odgovor na ovo pitanje djelomično i znate, a ono što vas više 'muči' je kako te iste trendove prilagoditi vlastitoj građi tijela!

Svaka modna sezona donese nešto novo!

Pitate li se što je hit ovog proljeća? Možda odgovor na ovo pitanje djelomično i znate, a ono što vas više 'muči' je kako te iste trendove prilagoditi vlastitoj građi tijela!

Za početak…

Stanite pred zrcalo i priznajte si koji ste tip građe tijela, odnosno što su vaši aduti, a što glavni nedostaci. Kad shvatite koje dijelove tijela treba sakriti, a koje naglasiti napravile ste već pola posla u odabiru idealnih modela i krojeva.

Kako su trgovine pune noviteta koji stvaraju globalne modne trendove, na primjerima must have komada iz domaćih izloga naučite kako nositi trendy cvjetne haljine, traperice na tregere, tajice i ultimativni trend karirane košulje!

Foto: Nikola Zoko & C&A

Foto: Nikola Zoko & C&A

Pazite kakvo cvijeće nosite!

Nepisano je pravilo da velike cvjetne uzorke nose krupnije žene, a sitne niže žene s dječačkom građom tijela. Gledajući površno, može proći! No, postoje različiti tipovi krupnih i sitnih cvjetova, kao i omjeri u bojama i tonovima između podloge i cvijeća koje nosite. Zato, imate li naglašene bokove, uska ramena i manja prsa nosite krupnije uzorke (cvjetove) u donjem dijelu tijela, a sitnije u gornjem (primjerice model haljine koja se sastoji od sitnijih i krupnih cvjetnih uzoraka).

Ženama s velikim prsima i naglašenim trbuhom (popularna jabuka) bolje će pristajati krupni uzorci, dok sretnicama atletske građe tijela i pješčanom satu, srednje veliki cvjetovi na kontrastnoj podlozi. Isto tako cvjetne uzorke lijepo možete kombinirati uz jednobojno ali mornarsko, poput primjera na slici.

Na taj način će se stvoriti proporcija tijela.

Tajice nisu hlače!

Foto: Nikola Zoko & C&A

Foto: Nikola Zoko & C&A

Koliko ste puta sjedeći na kavi komentirali žene koje su tajice doživjele kao jedini model hlača koji im pristaje! Ja nebrojeno puta (jednostavno ne mogu odoljeti). Drage moje koje volite ovaj tip hlača naučite sljedeće- on pristaje samo ženama skladne građe tijela (pješčanom satu), a svim ostalim građama tijela tajice trebaju služiti kao bazni komad u stiliziranju (kako bi se kombinirale uz tunike, haljine, kardigane).

Isto tako tajice kao odjevni predmet podliježu i strogim pravilima bontona-kako su one produkt sportske odjeće, ne mogu se nositi kao baza poslovnog odijevanja (ako niste profesorica tjelesnog odgoja, teta u vrtiću, sportska trenerica). Tajice nosite u slobodno vrijeme uz majice/tunike koje imaju stilizirane detalje na prednjici kako bi se stvorili lijepi omjeri na tijelu. I još jedan savjet: imate li mršave noge nosite tajice s uzorcima!

Ultimativni trend-karirane košulje!

Foto: Nikola Zoko & C&A

Foto: Nikola Zoko & C&A

Prošle su sezone karirane košulje samozatajno ušle na modnu scenu, a ovog su proljeća, čini se, postale 'must have'. Na što trebate paziti? Prilikom odabira karirane košulje pazite na tkaninu jer upravo će ona diktirati priliku za koju ćete nositi ovaj odjevni komad. Karirane košulje napravljene od finih pamučnih tkanina, na laganom organdiju, svili možete nositi uz klasična odijela i kostime, dok pamučne tkanine mat struktura nosite uz traper, keper (kao trendy komad casual stila). I još nešto-pazite na boje i veličine kocki koje čine kariranu strukturu.

Što su vam više široka ramena, jaka prsa i naglašen trbuh to neka bude sitniji uzorak vaše karirane košulje.

Traperice s tregerima? O da!

Foto: Nikola Zoko & C&A

Nakon gotovo 7 godina, ponovo su na modnoj sceni traperice na tregere. I to ne samo namijenjene trudnicama. Ovaj modni imperativ pristajat će mlađim urbanim ženama koje ih mogu kombinirati jednako kao i sve ostale modele traperica- uz košulje, tunike, ali i sako. Iako ne volim stavljati modna ograničenja ženama nakon 40-rođendana, ipak bonton odijevanja za žene u najboljim godinama nalaže nošenje traperica bez tregera.

Na što treba dodatno paziti? Imate li velika prsa ovaj model traperica nije najbolje rješenje. Isto tako široki bokovi će bolje izgledati u dubljem modelu ovih traperica.

Još modnih savjeta potražite na ModnomAlmanahu.

>>Evo kako je Alma Premerl Zoko 'odjenula' misicu Ivanu Ergić. Prepoznajete li je?

>>Bijela vjenčanica? Da, naravno! Ali znate li kako je izabrati?

Komentara 1

AN
annalea
22:03 16.04.2014.

Jel' su i za Almu tajice đavolji odjevni predmet?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije