Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alma savjetuje

Svi su ludi za balerinkama! Otkrijte kako izabrati najbolje i na što ih nositi

Kako izabrati najbolje balerinke
Foto: Nikola Zoko, Ecco shoes
1/4
28.03.2015.
u 12:05

Nije svejedno kakav ćete model balerinki obuti. Modeli napravljeni od lakirane kože savršeno pristaju uz strogi formalni look, balerinke od brušene kože idealne su za sve dnevne kombinacije

Ugodna, ravna obuća, najčešće napravljena od mekane kože u potpunosti nas je osvojila prije nekoliko sezona. Lako se kombinira, (pre)ugodna je za nošenje, a predstavlja pravi modni začin svakog stila. I ovo je proljeće u znaku ove kraljice obuće.

Za početak naučite ovo…

Balerinke su nastala kao redizajnirane baletne papučice za svakodnevno nošenje. Bazno, one su napravljene od mekane kože u potpunosti s uloškom koji se lako mijenja i održava. Postoji nekoliko modela balerinki koje mogu biti pliće, dublje, sa gumicom ili bez nje.

Kako odabrati idealan model?

Imate li šira stopala odaberite 'dublje' balerinke bez gumice. U ovakvom modelu će noga optički izgledati uže, a rub bez gumice će spriječiti 'bubrenje' noge u cipelama nakon cjelodnevnog nošenja.

Uska i duguljasta stopala izgledati će šire u modelu balerinki s gumicom.

Veliko stopalo optički skratite ukrasima na prednjem dijelu balerinki. Dopušteno je sve-mašne, pločice, perlice…

Imate li manje stopalo optički ga povećajte punom petom na balerinkama i četvrtastim vrhom.

Moć stiliziranja!

Nije svejedno kakav ćete model balerinki obuti. Modeli napravljeni od lakirane kože savršeno pristaju uz strogi formalni look, balerinke od brušene kože idealne su za sve dnevne kombinacije- od poslovnih do casual, balerinke s ukrasima kao što su cirkoni, perlice, kamenčići idealni su za izlaske i jednostavne kombinacije za posao. Sportske balerinke s bijelim potplatom (poput tenisica) lijepo se kombiniraju uz tajice, uske hlače i tunike.

Kako uskladiti torbu i balerinke?

Torbe i balerinke mogu biti iste boja (nijanse) ili istog stila. Primjerice nosite li bež odjevne kombinacije začinite ih smeđim balerinkama i zelenkastom torbom koja će biti od iste vrste kože kao što su balerinke.

Foto: Nikola Zoko, Ecco shoes

Foto: Nikola Zoko, Ecco shoes

Foto: Nikola Zoko, Ecco shoes

Još modnih savjeta potražite na ModnomAlmanahu.

>>Iskočite iz modnog sivila... Evo kako nositi - žuto!

>>Traper, majice s printom, čipka? Evo što će se nositi ovog proljeća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije