Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabranjene modne igre

Kako se odijevaju hrvatske političarke i gdje griješe?

Kolaž moda političarke
Foto: Pixsell
1/21
21.04.2015.
u 12:30

Političarke moramo slušati, a ne gledati, ističu svi iskusni modni stručnjaci

Politika je preozbiljan posao da bi žene u njemu bile odjevene kako im padne na pamet.

Novu potvrdu toj tezi dala je Ingrid Antičević Marinović odjenuvši prošli tjedan za Sabor čipkastu haljinu.

No, da bi priča bila još zanimljivija, tu je istu haljinu SDP-ova političarka nosila i u siječnju, kada je zbog smirenijeg stajlinga (svijetle čarape i cipele) prošla nezapaženo.

– Čipki nije mjesto u Saboru – decidirano tvrdi kreator Dalibor Betti.

– To je materijal smišljen za zavođenje i kao takav nosiv za koktel ili večernje prigode.

To su žene koje na neki način predstavljaju sve Hrvatice i zato je važno kako izgledaju

Renata Svetić

Poslovno odijevanje, a u politici je ono posebno strogo, odavno je zadano. Svaka bi političarka trebala znati da je moramo slušati i u tom slušanju ne smije nas ometati njezin remen ili broš – objašnjava Betti te naglašava da političarke lošim izborom odjeće same sebi oduzimaju ozbiljnost.

Njegova je preporuka stroga elegancija i dobro odabrana paleta boja. Osim zavođenja, drugi je veliki odjevni grijeh naših političarki razmetanje. Poznate modne marke, skupe torbe i cipele, izraženi logotip koji jasno kazuje "skupo" u njihovu su svijetu strogo zabranjeni. Usto, političarke moraju biti svjesne da su u svakom trenutku (i na tržnici ili na kavi s prijateljicom) pod povećalom javnosti.

Zbog toga dobar izbor nisu ni jako upadljivi komadi odjeće poput, primjerice, haljina kakve voli ministrica Milanka Opačić. Naravno, svaka će žena svaku svoju haljinu odjenuti bezbroj puta, ali za ženu koja radi posao zbog kojeg će u pravilu stalno biti fotografirana haljina mirne boje i uzorka jednostavno je – mudar izbor.

Uzusi su strogo i davno postavljeni. Političarku moramo slušati, a ne gledati

Dalibor Betti

– Poludim svaki put kada mi kažu da je Angela Merkel loše odjevena. Ma nije! To je ozbiljna žena koja radi ozbiljan posao – kaže splitska kreatorica Neda Makjanić-Kunić, vlasnica modne kuće Mak. Ističe kako jako puno radi upravo za žene u biznisu, posebno one koje u ugostiteljstvu rade za strane kompanije i da su zahtjevi poslodavaca jasni: elegantno, decentno, ženstveno, a modni trend je samo dodatak toj klasici.

Slično razmišlja i kreatorica Renata Svetić koja tvrdi da bi se hrvatske političarke s punim povjerenjem trebale predati u ruke domaćih profesionalaca.

– To su žene koje na određeni način predstavljaju sve žene u Hrvatskoj. Estetika tu nije zanemariva, ali u prvom planu mora biti njihov posao i njegova važnost. Zato su ovdje kvaliteta i odmjerenost najvažniji, ali to nipošto ne znači dosadu, već poštovanje uzusa profesije, ali i birača i trenutka u kojem živimo – ističe Svetić.

>>Pojavila se u Saboru u ovoj haljini i izmamila poglede zastupnika

>>Nijedna druga žena neće nositi Kolindin komplet

Ključne riječi

Komentara 62

Avatar Jana
Jana
13:06 21.04.2015.

Ingrid je možda bila na nekakvoj zabavi i prespavala vani pa se nije mogla presvući.

Avatar mili99
mili99
12:49 21.04.2015.

Za sve njih predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je velika gospođa.

SA
santos008
12:50 21.04.2015.

Gospodja predsjednica Kolinda Grabar Kitarevic i Plitvicka jezera prirodne ljepote ''Lijepe nase''.Nista lijepoga nema na zemlji a da joj Bog nije dao ,bas kao sto je nekima dao jal i ljubomoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije