Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alma savjetuje

Stalno ste na dijeti? Ovo su modni komadi koje biste trebali imati u svom ormaru

Haljina
Foto: Nikola Zoko i promo foto
1/28
09.02.2016.
u 09:50

Neka 80 % mjesta u ormaru budu haljine. Ovaj odjevni komad će vam olakšati odijevanje i učiniti vas zavodnicom tijekom cijelog dana, naglasiti vaš stil, ali i uspješno svladavanje trendova.

Ukoliko ste non-stop na dijeti i borite se s brojem hlača, majica ili se ujutro 'vrtite' pred zrcalom tražeći idealnu kombinaciju suknje, hlača i sakoa, olakšajte si život.

Neka 80 % mjesta u ormaru budu haljine. Ovaj odjevni komad će vam olakšati odijevanje i učiniti vas zavodnicom tijekom cijelog dana, naglasiti vaš stil, ali i uspješno svladavanje trendova. Uz to, znanstveno je dokazano da upravo nošenje haljine podiže samopouzdanje…

Kako odabrati pravi model?

Ovo je princip kako se odabiru dnevne haljine…

- Istaknite obline na ženstven način, što znači, dekolte i figura ne smiju biti prekriveni. Prekriveni podvlačim, ne u potpunosti otkriveni!

- Pazite na tkanine- dnevne su haljine uvijek 'mat'. Pronađite svoj omiljeni model na kojeg uvijek možete računati (čak i kad se probudite u lošoj formi). U takav model spada haljina 'ogrtač', treger-šos, asimetrična haljina…

- Pazite na uzorke- preveliki i agresivni uzorci na prednjici nisu prijatelji vitkosti, a i nisu u skladu s bontonom.

- Imate li trbuščić, optički ga ublažite naborima

Foto: Nikola Zoko i promo foto

Model haljine u skladu s građom tijela

Vjerujem kako ste se nebrojeno puta jednostavno 'zalijepili' za novu haljinu prijateljice i dogovorili da vam je posudi za jedan od izlazaka. Svi to radimo! A onda kad ste se puni samopouzdanja odjenuli u tu savršenu haljinu svoje prijateljice i pogledali se u zrcalo vidjeli ste kako vam ta haljina jednostavno ne stoji. Normalno! Možda niste isto građene!

Ovo su principi po kojima izaberite kroj:

KRUŠKA

Nemate bujno poprsje odaberite model haljine koja će biti strukirana. Na taj čete način pažnju promatrača usmjeriti na željeni dio tijela ( skladan struk). Želite li 'povećati' poprsje, nosite jake detalje.

PJEŠĆANI SAT

Proporcionalne ste građe tijela? Imate dobar omjer struka i bokova? Možete si priuštiti uske haljine koje kombinirajte uz kratke jaknice i sakoe.

JABUKA

Ukoliko vam je gornji dio tijela jači od donjeg, plus imate naglašen trbuh, odgovarat će vam uži gornji dio (kako bi ga optički suzio), i širok, raskošan donji dio haljine. Jabukama savršeno pristaju haljine A kroja. Kako biste izgledale vitkije, uvijek pokažite noge.

Foto: Nikola Zoko i promo foto

Mala doza bontona

Prilikom nošenja dnevne haljine pazite na ruke, one ne smiju biti otkrivene. Isto tako začinite svoje haljine skladnim modnim detaljima: remen pretvorite u ogrlicu, ukras s haljine u kopču na remenu, maramu u zanimljivi detalj koji prikriva trbuh, a strogi sako u jaknicu koja će sakriti haljinu. I ne zaboravite na pomagače vitkosti: potkošulje s elastinom i steznik gače su pravi prijatelj dnevnih haljina.

Galeriju fotografija s cijenama haljina do 300 kuna pogledajte u galeriji.

>>Haljina naglašava obline, tunika optički sužava bokove, a suknja savršeno prekriva bokove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije