Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šminka za osmijeh

'Sretni' make up podići će vaše raspoloženje. Evo koje boje koristiti

make up
Thinkstock
22.02.2014.
u 11:00

Svi se osjećamo bolje kada smo okruženi ljudima koji zrače pozitivnom energijom, a upravo je to i svrha make-upa

Odraz u ogledalu s novim sjenilom na kapcima, nanošenje luksuzne kremice il tekućeg pudera može izazvati veću sreću od one koju osjetite kada vam netko kupi najskuplji dar.

Nanošenje makeupa osnovni je optimistički čin, tvrde psiholozi. Njime pokazujete da ste spremni izaći u društvo: želite da vas drugi vide u pozitivnom svjetlu.

Kada se ljudi osjećaju depresivno prestaju brinuti o izgledu. Boje make-upa mogu utjecati na raspoloženje.

Toplije nijanse, a naročito ružičasta, ulijevaju nadu, dok hladniji tonovi, kao što su svijetloplava i tamnozelena, kreiraju osjećaj smirenosti. Šminkom šaljete signale drugim ljudima, a sreća je zarazna. Svi se osjećamo bolje kada smo okruženi ljudima koji zrače pozitivnom energijom, a upravo je to i svrha make-upa: da bude odraz dobrog raspoloženja ili da ga simulira.

>>Baš ste mislili šminkom sakriti godine, ali ste ih zbog ovoga dodali još nekoliko

>>Obojite usne u bezobrazno crveno, pink ili ljubičasto!

Komentara 1

DU
Deleted user
17:41 22.02.2014.

volim ružičasto i ljubičasto na proljeće, svijetlo plavo i tirkizno ljeti, smeđe i zeleno u jesen, srebrno i zlatno zimi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije