Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apsolutni modni hit 26. Konzum Croatia Opena – Boromine

Šarene Vukovarke osvojile Umag

Borovo borosane boromine
Foto: Jurica Galović/Pixsell
1/2
23.07.2015.
u 14:05

Boromine imaju malu platformu koja podiže gazište od tla. A koliko su udobne znaju hostese s turnira koje 'Boromine' nose ove godine kao – službenu obuću turnira. Predstavile su ih u svim izdanjima dizajniram za ovo ljeto od jednobojnih fluorescentnih do šarenih i navy izdanja bijelo plavih, a nosile su ih neke od kandidatkinja za Miss hostesa turnira

Večina onih starijih od 30 godina živo pamti kultne 'Borosane”  obuću koja bila sasatvni dio radne odjeće u školama, bolnicama, trgovina,a, restoranima ... Čvrsto je u platnu ili koži omatala osjetljive ženske gležnjeve i  na maloj punoj peti pružala potporu dugotrajnom stajanju ili hodanju. Rat je uzeo danak i ranio i 'Borosane' koje su se proizvodile u vukovarskom 'Borovu, no prije par godina brend uz koji su rasle gneracije ponovno je oživio. 'Borosane', danas 47 godišnjake izledaju bolje no ikada. Proizvode se u moderniziranijem pogonu i, što je još važnije, imaju i mlađu sestru  - 'Borominu'.

Riječ je o moderniziranom pogledu na kultnu obuću koji potpisuje dizajnerica Iva Čurković,  prikladnijem za različite tipove građe koja izvrsno stoji i mršavicama i punijima, a može se nositi na sve - od dugih traperica, hlača, šorca, minica ili lepršavih suknji... Izvrsno izgledaju na sve odjevne kombinacije  i to svim ženama, od 15 do 105 godina.  Čak im ni ljetni pljusak koji se ovdje u Umagu očekuje nebi li ugasio strašnu žegu pod kojom se odigravaju mečevi na 26. Konzum Croatia Openu, ne može naškoditi. Naime Boromine  imaju malu platformu  koja  podiže  gazište od tla. A koliko su udobne znaju hostese s turnira koje 'Boromine' nose  ove godine kao – službenu obuću turnira.  Predstavile su ih u svim izdanjima dizajniram za ovo ljeto od jednobojnih fluorescentnih do šarenih i navy izdanja bijelo plavih,  a nosile su ih neke od kandidatkinja za Miss hostesa umaškog turnira.   Uz Boroimine, iz Vukovara stižu i startasice čiji jhe brend manager proslavljeni sportaš Dubravko Šimenc. „Borovo“ ima velike planove sa svojim Startas brandom. Omiljene tenisice keirane   1976. Godine oživjele su ponovno nekada velike sportske trenutke. Kreirane su za  igrače stolnog tenisa, a 1987. Godine,a bile su apsolutni hit na Univerzijadi u Zagrebu te i službena obuća sudionika i popratnog osoblja.

Još će se jednom startasice naći u središtu pažnje. Naime, biti će, dakako u moderniziranom i dorađenom izdanju, službena obuća hrvatskih sportaša na olimpijadi u Riju 2016. godine. Radi se o tenisici vrhunske kvalitete. Startasice se izrađuju ručno u tvornici u Vukovaru i to isključivo od prirodnih materijala: platna i prirodne gume. One su vrhunska hrvatsku kalitetu, hrvatski dizajn, tradiciju i simbol Hrvatske kroz Borovo i Vukovar. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije