Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modne dvadesete

Robert Sever predstavlja kampanju za kolekciju Virginia

Robert Sever Virginia
Foto: Mare Milin
1/7
29.09.2014.
u 13:28

Robert Sever novu će kolekciju predstaviti na nadolazećem Perwoll FASHION.HR-u koji se održava od 14. do 18. listopada u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma.

Robert Sever i Branko Basletić, dizajneri koji su ujedinili snage u modnom brandu Robert Sever, oduševili su modnu publiku kolekcijom Virginia, predstavljenom u ožujku na Perwoll FASHION.HR-u, a u suradnji s poznatom fotografkinjom Mare Milin snimljena je kreativna kampanja koja prati kolekciju za jesen/zimu 2014./2015.

Ovu pret-a-porter kolekciju čini tridesetak odjevnih kombinacija, a osnovna inspiracija bila je moda 20-ih godina prošlog stoljeća, kao i silueta koja je tada bila novitet. Kreativna ideja kampanje je igra interijera i eksterijera što se savršeno nadovezuje na temu kolekcije koja se bavi ženskom kompleksnošću.

Zaštitno lice kampanje je mlada Iva Marušić, kojoj je ovo već druga suradnja s brandom Robert Sever, a i ovoga puta Iva je savršeno utjelovila ideju imaginarne muze dvojice dizajnera – Virginie Woolf te njene elegantne ekscentričnosti. Styling kose djelo je Roberta Severa, a za make up je zaslužna Ana Rajić.

Foto: Mare Milin

Kroz vizuale kampanje vidljiv je i utjecaj Japana, ali prije svega kroz prizmu 20.-ih godina, kada je ta kultura imala utjecaja na europsku modu. „I dalje se bavimo istraživanjem stvari koje uvijek koristimo u našim kolekcijama, kao što je plisiranje i faldanje tkanina te dekorativnost koja je ovog puta dosegnula novu dimenziju kroz kombiniranje uzoraka i forma. Ima jako puno ručne dorade, ručnog apliciranja detalja i šivanih perli što svaki odjevni predmet, iako je riječ o pret -a porter kolekciji, čini unikatnim“, ističe dizajnerski dvojac Robert Sever i Branko Basletić.

U ovoj kolekciji, kao i uvijek posebno mjesto zauzimaju poznate torbe branda Robert Sever, koje ovaj put predstavljaju u nekoliko novih oblika i veličina, od onih dnevnih jednobojnih pa sve do vrlo dekorativnih oblika izrađenih u printanoj koži. Vrlo specifičan nakit koji svojom estetikom upotpunjuje dojam kolekcije dizajnirao je i izradio i ovoga puta Slobodan Velicki, a predivni šeširi rad su salona Škrgatić s kojim Robert Sever surađuje već drugu sezonu.

I dok se kolekcija Virginia može pronaći u Iggy concept storeu, Robert Sever novu će kolekciju predstaviti na nadolazećem Perwoll FASHION.HR-u koji se održava od 14. do 18. listopada u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma.

>>Sjajnije i od Hollywooda: Kolekcijama briljirali Robert Sever i Branka Donassy

>>Na casting za nadolazeći Perwoll FASHION.HR prijavilo se dosad najviše manekenki

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije