navigacija Moda & ljepota 4
Modna izložba

Rene Gruau - umjetnik koji je obilježio modni svijet 20. stoljeća

U Londonu do 21. travnja traje izložba posvećena talijanskome modnom ilustratoru koji je surađivao s najznačajnijim svjetskim dizajnerima i kabaret-kazalištima poput Moulin Rougea

1957.

Foto: Sir

Fashion Illustration Gallery udružio je snage s Paulom Smithom, u čijoj se trgovini do 21. travnja može pogledati izložba talijanskoga modnog ilustratora Renea Gruaua. Izložba obuhvaća njegove radove iz razdoblja od 1956. do 1972. godine za časopise Sir: Men's International Fahion Journal i International Textiles.

– Radovi su zaista prekrasni, a riječ je o razdoblju prije nego što se pojavio Photoshop – rekao je William Ling, vlasnik galerije Fashion Illustration.  

Rene Gruau, koji je umro 2004. u dobi od 95 godina, bio je poznat po elegantnim i živopisnim modnim ilustracijama te je bio omiljen u krugovima visoke mode. Plakatom za parfem Miss Dior postao je planetarno popularan. Nakon što je preuzeo majčino prezime Gruau, uzeo je slovo G kao umjetnički potpis. Tijekom umjetničke karijere surađivao je s modnim kućama poput Givenchyja, Balenciage, Lanvina i Diora, a Felliniju je je izradio legendarni plakat za njegov film "La Dolce Vita". Budući da je djetinjstvo proveo u Parizu, obožavao je kabaret, a za Moulin Rogue izrađivao je plakate više od trideset godina. Godine 1989. izlagao je u pariškome Muzeju kostima.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške

Ključne riječi

Komentari

Registracija