Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samouki Čakovčanin

Prema horoskopu osobe smišljam mirisne note

parfemi
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
13.08.2016.
u 20:00

Samouki Čakovčanin kreirao je i parfem za 18. rođendan Špancirfesta, svakoj osobi nalazi esenciju samo za nju, a novost je i parfem od kanabisa

Dok su njegovi vršnjaci u garažama popravljali motore, on je mućkao mirise. Samouk je, ali to nikako ne znači da nije stručnjak jer o sastojcima za parfeme koje radi zna apsolutno sve, i to zahvaljujući svojoj mami. Kemijska tehničarka radila je u Plivi, a Dejan Levačić obožavao je boraviti u pogonu, gdje je svakodnevno “gnjavio tete” koje bi mu potanko odgovarale na dječja pitanja o kozmetici.

– Moje prijatelje zanimali su auti, a mene šminke, tako vam je to krenulo – iskren je Čakovčanin Dejan Levačić, iz čije je garaže stiglo i limitirano izdanje muškog i triju ženskih parfema “18”, za punoljetnost ovogodišnjeg Špancirfesta. U mirisima će se moći uživati i kupiti ih za trajanja festivala, a nakon toga do njih se više neće moći doći.

Parfem od kanabisa

– Tako je sa svim parfemima jer sve što ja radim personalizirano je. Svaki je miris prilagođen određenoj osobi ili događaju – govori Levačić koji svaki miris razvija minimalno pola godine. Horoskopski znak, zanimanje, hobiji i interesi općenito detalji su koji ga zanimaju kad stvara parfem za klijenta. – Jednostavno ne možete mirisati kao netko drugi – objašnjava Dejan koji voli cvjetne i svježe mirisne note, ali eksperimenti su ono što ga veseli. Dizajnirao je tako mirise na bazi oraha za istoimenu stranku, a u Levačićevoj garaži sprema se i onaj s kanabisom.

– Na njemu radim devet mjeseci, a tajna je u tome što je tri mjeseca ležao zakopan u rudničkom oknu kako bi sazrio – kazao je Levačić, koji je diplomirao na Geotehničkom fakultetu, a svoja znanja o zemlji, podzemnim vodama, nafti i bušotinama odlučio primijeniti upravo na parfeme. A onaj od kanabisa, uvjeren je autor, bit će pravi hit.

– Također će se prilagođavati svakome ponaosob, ali oni koji su ga već isprobali “sirovog” kažu da se čitav dan osjećaju odlično noseći ga, čak je nekima pomogao i kod artritisa – govori stručnjak za personalizirane parfeme koji sve sastojke za svoje mirise nabavlja u Hrvatskoj, a sve ih testira na sebi. Na sreću, kaže, posljedice više nisu kakve su bile kad je s mućkanjem parfema tek počinjao.

– Plikovi i osip tada su bili redovna pojava, zato mi je i supruga zabranila bilo kakva isprobavanja – smije se Dejan Levačić, čiji parfem imaju i brojne poznate hrvatske dame poput glumice Barbare Vicković.

>>Ovo je razlog zašto komarci ne napadaju anđelice Victoria`s Secreta

Komentara 2

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
11:03 14.08.2016.

Mlatimudan. Takvih je puna Hrvatska koji žele prodavat pi.zdarije i bez znoja i muke doć do love.

ER
Erick
00:25 14.08.2016.

Izgleda da smo jos u 17 stoljecu, novinarka zavrsila fakultet ali nije nisto naucila. Ili je ovo namjenjeno osbama koji ne misle svojom glavom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije