Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modna priča

Pogledajte kojim je haljinama princeza Diana osigurala titulu modne ikone stila

Haljine princeze Diane na izložbi, Modna priča princeze
Foto: Pixsell/Reuters/Association Press
1/15
23.02.2017.
u 10:58

Među izloženim je haljinama i ona baršunasta, tamnoljubičasta, u kojoj je Diana plesala s američkim glumcem Johnom Travoltom u Bijeloj kući, a prodana je prije tri godine na dražbi za 250.000 funta.

Na izložbi koja se otvara u petak, 24. veljače, u Kensingtonskoj palači pod nazivom "Diana: njezina modna priča" bit će izloženo 25 haljina pokojne britanske princeze u sklopu obilježavanja 20. godišnjice njezine tragične smrti u Parizu 31. kolovoza 1997.

Posjetitelji će na izložbi u palači Kensington, u kojoj je britanska "princeza srca" boravila dulje od 15 godina, moći vidjeti razne odjevne kombinacije koje je od svojeg prvog pojavljivanja u javnosti Diana nosila i po kojima je bila prepoznatljiva.

Foto: Pixsell/Reuters/Association Press

U sklopu kronološki postavljene izložbe, posjetitelji će moći vidjeti kako se s godinama mijenjao princezin modni stil.

Među izloženim je haljinama i ona baršunasta, tamnoljubičasta, u kojoj je Diana plesala s američkim glumcem Johnom Travoltom u Bijeloj kući, a prodana je prije tri godine na dražbi za 250.000 funta.

Organizatori izložbe kažu da kolekcija, među ostalim, pokazuje i "kako je na uspješan način Diana koristila modni izričaj kao svojevrsno diplomatsko oruđe".

"Naša izložba istražuje priču o mladoj ženi koja je vrlo brzo morala svladati pravila kraljevskoga i diplomatskog načina odijevanja, a na tom je putu najčešće birala britanske modne dizajnere", kazala je kuratorica izložbe Eleri Lynn.

Diana je za Charlesa bila udana od 1981. do 1996. Iste se godine od njega razvela, a 31. kolovoza 1997. poginula je u prometnoj nesreći u Francuskoj.

>>U Londonu će 20 godina nakon smrti biti podignut spomenik Lady Diani

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije