Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muška moda u Parizu

Penisi na pisti – to je modi i svijetu priuštio američki dizajner Rick Owens

Muška moda
Foto: Reuters (Ilustracija)
27.01.2015.
u 12:53

Dugo su u modi muška tijela bila strogo čuvana od pogleda javnosti.

Ženske su se grudi za to vrijeme mogle naći u svim medijima. Još i više njihova izazovna tijela...

Uzalud su prosvjedovale feministice, uzalud su i hrabrije žene tražile: "Dajte nam muška tijela!"

Tu i tamo izbio bi pokoji skandal poput pojave golog Yvesa Sainta Laurenta u reklami za parfem. A sada... evo pariškoga Tjedna muške mode i revije američkog dizajnera Ricka Owensa. Na pistu je poslao muškarce odjevene u neku vrstu halje, katkad nalik na neku starinsku redovničku tuniku. Na strateškome mjestu, međutim, konstruirao je tunelčić kroz koji je dečkima moguće piškiti, a da ne podižu halju.

Konstruirao je i verziju u kojoj to omogućava i vijugavi rasporak do gore... Tako rezan rasporak ujedno skriva i otkriva penis, što se na pisti jasno vidjelo. Svijet se uzbudio i uzbunio. Možda to i jest pomodna budalaština, ali je svakako popkulturna činjenica. Owens je, pišu kritičari, podigao ljestvicu izlaganja tijela u javnosti.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Foto: Reuters

Pišu i da se taj “vrli novi stil" zove – menis”!

Frontalni susret s muškom golotinjom Owens je obogatio umjetničkom dimenzijom: dodao je grafičke motive na tunici i metalne privjeske sa strane koji su doista likovno dobri elementi. Nije mu to pomoglo – na mreži su ga smjesta nazvali “Dickowens”! Svijet se, naravno, time zabavlja. Većina vjeruje da to ni u ludilu ne može postati modnim trendom.

Ali dosad su i najveće ludorije nailazile na još veće luđake koji su stvar progurali do trenda. Uopće nije važno igra li se Owens pritom pitanjima muške seksualnosti i cenzure ili se ruga dekonstrukciji u modi koja često nudi nebulozne modele!

>>Ma to je muškarac... Ovaj ljepotan zaludio je Hrvatsku

>>5 njegovih odjevnih komada koji izgledaju 'ludo seksi' na ženama

Komentara 9

DU
Deleted user
13:04 27.01.2015.

Sve za pozornost, a ljudi kao ovce pasu.... Dok VL prebrodila gluposti. Što je sljedeće?

Avatar dmitarX
dmitarX
14:52 27.01.2015.

Prije su ovo vagine..nego penisi.

CA
campa
14:11 27.01.2015.

Ovo je nastrano.Konačno su pederi došli na svoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije