Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trendovi

Ovo su MUST HAVE komadi za proljeće 2016!

Modni trendovi
Foto: Nikola Zoko i promo foto
1/6
08.02.2016.
u 10:15

Nose se svi, pomalo zaboravljeni komadi koji nas asociraju na vrijeme koje je iza nas.

Na početku svake modne sezone, pitamo se isto: što se nosi i kako uložiti u temeljne odjevne predmete koji će nas lijepo odijevati nekoliko mjeseci.

Modno proljeće 2016 je počelo, a odgovor na postavljeno pitanje je i više nego jednostavno: ukratko, nose se svi, pomalo zaboravljeni komadi koji nas asociraju na vrijeme koje je iza nas.

Iskreno, mislila sam da se karirano poput stolnjaka ili šahovske ploče nikad više neće nositi, kad eto... proljeća 2016 u znaku je baš tog printa! Kako biste ukratko dobile predodžbu o tome što se nosi i po kojem principu kombinira slijedi kratki vodič trendova koji su već preplavili naše izloge.

Karirano je ove godine upečatljivo! Može biti igra ne boja crno-bijelo, ali i suptilniji spoj kockica i podloga. Volite li geometriju ovog proljeća odjenite karirane hlače, kardigan, košulju. Nosi se sve, čak i cijeli total look u ovom printu. Smjelo, ali moderno!

Moda s početka 80-tih je smjernica stila koji će dominirati ovog proljeća! Što podrazumijeva ovaj trend? Zanimljive tunike, haljine koje se nose uz tajice i cipele- model sakriva prste, a otkriva petu. Traperice koje imaju blago zvonolike nogavice koje savršeno optički produljuju ruke, kardigan jakne, puno boja...

Foto: Nikola Zoko i promo foto

Sportski look koji asocira na teretanu. Tajice, tunike, dobre tenisice, lagani baloneri, šilterice sve naravno s dizajnerskim potpisom, predobro kombinirano da se ne pokaže i izvan teretane. Vraća se vrijeme kad smo nosile trenirke na kavu na špicu.

Foto: Nikola Zoko i promo foto

Jednostavna forma neobičan print-posebno ako je animal. Po uzoru na rane 80-te animal print će dominirati na tunikama, haljinama, jaknama. No, za razliku od prethodnih sezona u ovoj će u modni fokus stići printevi svih životinja. Nas je oduševio print žirafe.

Suknja na hlače je ponovo hit u ovoj sezoni. Može biti kratka, model koji će pokriti samo bokove i optički produljiti noge ili do koljena. Način kombiniranja? Jednolične boje ( crno na crno) ili kombinacije boja istog intenziteta ( toplo na toplo, hladno na hladno).

Koža, prava ili umjetna hit je ovog proljeća. Nose se kožnjaci od fine mekane kože koja prati liniju tijela, kožne haljine, hlače, suknje. Za razliku od zime, proljeće donosi nove boje za kožu- nose se sve nijanse crvene, plave, nježno ružičasta. Volite li klasiku- kožna jakna neka bude u nježnoj bež ili sivoj boji.

U fokusu su ovratnici koji su sve samo ne neprimjetni. Po uzoru na modele koje smo nosile 80-tih ovratnici ove godine ukrašavaju sve gornje dijelove. Mogu biti na haljinama, tunikama, majicama... Košulje koje ćete nositi neka imaju ovratnik u drugoj boji. To nalažu trendovi.

Foto: Nikola Zoko i promo foto

Safari look se vratio u velikom stilu. Ponovo se nose bermude koje se kombiniraju za dnevni, ali i poslovni stil. Ukoliko dolaze do koljena bermude će zamijeniti suknju. Uz njih nosite safari jaknice/sakoe, ali i kardigane koji su ponovo must have ovog proljeća.

Foto: Nikola Zoko i promo foto

Pokažite rame modelima asimetričnih gornjih dijelova koji prekrivaju nedostatke, ali otkrivaju na seksipilan način ramena. Mogu biti poput tunika iz 80-tih, ali i potpuno drugačije, lepršave, asimetrične... Eksplozija boja! Ove su se godine na modnu scenu vratile dvije pastelne nijanse- ružičasta i plava koje su idealan izbor za svečane haljine. No, isto tako nose se i jarke boje koje smo nosili prije gotovo 20 godina. Zablistajte u boji fuksije, koraljnoj, 'trava' zelenoj, kraljevski plavoj, neonski ljubičastoj...

Foto: Nikola Zoko i promo foto

>>Haljina naglašava obline, tunika optički sužava bokove, a suknja savršeno prekriva bokove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije