Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakvi kriteriji

Ova je mršavica na udaru nemilosrdne modne industrije. Evo što je 'zgriješila'

Manekenka Agnes
Foto: screenshot/youtube
1/2
26.08.2015.
u 13:09

19-godišnja Šveđanka Agnes Hedengård ne može dobiti posao

Morala sam se dobro zagledati u snimku kako bih pokušala otkriti po čemu je ova mršavica "prevelika" za modnu industriju.

Upravo su je tako etiketirali u modnim agencijama argumentirajući da su problem njezina "prevelika stražnjica i preširoki bokovi".

Zato 19-godišnja Šveđanka Agnes Hedengård ne može naći posao.

Da su kriteriji modne industrije zaista nemilosrdni, mediji upozoravaju već neko vrijeme, a jedan od takvih slučajeva bio je kada je nedavno modna kuća Dior za svoje novo lice uzela (pre)mladu 14- godišnju Izraelku.

Kako bi upozorila na nerealne zahtjeve modne industrije, Agnes je snimila video, a  sebe je prikazala u donjem rublju. Treba spomenuti da je ova manekenka visoka 180 centimetara, teži 57 kilograma i ima BMI (Body Mass Index) od samo 17,5 što označava pothranjenost, ali ipak, kada je moda u pitanju – "prevelika" je.

U svijetu modelinga je već pet godina, ali unatoč tome posao modela ne može dobiti.

"Moja guza je prevelika, moji bokovi su preširoki. To mi kažu agenti. Mnogo mi se njih javi kada vidi moje fotografije, ali kada dobiju moje proporcije, odustanu od suradnje", naglašava manekenka i poručuje: Volite svoje tijelo i ne dozvolite nikome da vam kaže da niste lijepe!

>>Ona je 14- godišnje novo lice branda Christian Dior. Mediji se pitaju: Zar nije premlada?

 

Ključne riječi

Komentara 2

TA
tantararacici
19:51 26.08.2015.

Da li vi uopće pročitate što ste i kako ste napisali to 'nešto' prije objave???

JB
jbt...
00:43 27.08.2015.

...odvratna je! nije debela, nego "plasticna"....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije