Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mlada Izraelka

Ona je 14- godišnje novo lice branda Christian Dior. Mediji se pitaju: Zar nije premlada?

Sofia Mechetner
Foto: Facebook
1/2
27.07.2015.
u 10:22

"Vezana" je za Dior ugovorom na dvije godine, teškim nešto više od 260 tisuća dolara, odnosno milijun izraelskih šekela

Slučajni susret "bacio je" 14- godišnju Izraelku iz Holona, Mechetner Sofiu u manekenski svijet.

Bez prethodnog iskustva hodanja po pistama, ova je tinejdžerka debitirala kao novo lice "velikog" Christiana Diora na pariškom Tjednu mode. 

Ugovor težak milijun šekela

"Vezana" je za Dior ugovorom na dvije godine, teškim nešto više od 260 tisuća dolara, odnosno milijun izraelskih šekela

Za nju vjerojatno događaj života, no, mnogi su se ipak zapitali: Nije li premlada i postoje li granice u modnom svijetu kada je riječ o kriterijima ljepote.

Iako visoka 180 centimetara, Sofija je, naravno, još uvijek u razvoju, a moguće je da još uvijek nije dobila ni svoju prvu mjesečnicu, piše Daily Mail, navodeći da je ovo još jedan dokaz da modni svijet nikada neće naučiti i prestati eksploatirati mlade modele postavljajući "nemoguće kriterije ljepote".

Slučajan posao

Sofia je bila članica modne agencije Viva u Tel Avivu, a slučajno ju je zapazio vlasnik modne agencije Roberto kojeg je zapanjio Sofijin izgled i koji je odlučio "riskirati" da je odvede na pariški tjedan mode. Poslao je agente po Sofiju i da naprave "photo shooting", ali odbili su kada su doznali koliko ima godina. Sve je propalo, a Sofia je odlučna u namjeri da dobije priliku života odlučila sa svojom agenticom uštetati u Diorov dućan s molbom da je ipak uzmu u obzir. Nakon izlaska iz Diorovog dućana idućih tjedana njen život se vratio u uobičajenu svakodnevnicu, a onda je iz "zaboravljenog sna" probudio poziv iz Diora: Sofia, vidimo se u Parizu.

Oduševljena, odmah je u suzama nazvala svoju  majku i rekla: Mama, sada konačno možeš dati otkaz! Jedino što s novcem koji dobije ova mlada manekenka želi je kupiti novi stan u kojem će ona konačno imati- svoju sobu.

 
 

>>Petra Friganović pistu je zamijenila duhovnim putovanjem, no za nas se na trenutak vratila modi

Komentara 1

GR
Greiner
22:43 05.08.2015.

tako mlada a vec Slovenka..heh..nit je mala simpa nit je zgodnicka..ja ne razumijem...sto tu vrijedi 260.000$ a osim toga to je dijete..droga i ode jumf vec sa 15

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije