Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kultni modeli

Novo izdanje legendarnih adidas Originals Stan Smith tenisica

Adidas
Foto: adidas
1/8
23.04.2014.
u 14:41

80-ih godina tenisice Stan Smith prešle su s teniskih terena na ulice diljem svijeta, a 90-ih ih je usvojila skateboarderska kultura.

adidas Originals predstavlja novo izdanje Stan Smith tenisica, jednog od najprodavanijeg modela tenisica svih vremena.

U svoje 42 godine model Stan Smith postao je klasik dizajna, a ove sezone ponovno se vraća na police i ulice. Izgledom vjerna originalu (minimalistički dizajn, 3 perforirane crte umjesto klasičnih adidasovih pruga, silueta Stana Smitha na jeziku tenisice) nova kolekcija je zelenija nego ikad dosad.

Izrađena od izuzetno kvalitetnih i održivih materijala ona predstavlja klasični kožni bijeli i crni model s novim bojama te model od brušene kože u raznim bojama.

Foto: adidas

Poseban model za skateboardere je Stan Smith Vulc, lakši od klasičnog modela te s posebnim poplatom koji omogućuje bolju kontrolu daske.

Povijest tenisica Stan Smith

Kada je mladi američki tenisač Stan Smith počeo nositi ove tenisice 1971. godine one su nosile ime jednog francuskog tenisača. No, nakon dviju Smithovih uspješnih sezona, s pobjedama na US Openu, Davis Cupu i Wimbledonu, odlučeno je da se tenisice preimenuju u Stan Smith.

Ime Stana Smitha našlo se na kutijama, a njegov portret, s brkovima i raščupanom kosom, dodan je na jezik tenisica. Dizajn ovih bijelih kožnih tenisica tada je postao klasik. 80-ih godina tenisice Stan Smith prešle su s teniskih terena na ulice diljem svijeta, a 90-ih ih je usvojila skateboarderska kultura. Do danas je njihov klasični, uniseks izgled interpretiran i reinterpretiran, a postao je omiljen kako među subkulturnim skupinama i studentima tako i među sljedbenicima visoke mode i vrhunskim sportašima.

Foto: adidas

Dizajn koji ne izlazi iz mode

Koja je tajna uspjeha modela Stan Smith? Filozofija Adija Dasslera o “formi koja slijedi funkciju” tražila je minimalistički, ali funkcionalan dizajn. Pridodavši mu tadašnja teniska pravila nastala je bijela kožna tenisica s tri perforirane crte umjesto uobičajenih adidasovih pruga. I danas ove jednostavne crte nisu samo značajka minimalističkog dizajna nego su zaslužne i za prozračnost i udobnost tenisice. Nadalje, njen minimalistički dizajn znači da se može prilagoditi svakom stilu i situaciji što je čini doista tenisicom za svakoga.

Preporučene maloprodajne cijene:

adidas Originals Stan Smith kožni modeli: 719 kn

adidas Originals Stan Smith modeli od brušene kože: 679 kn

adidas Originals Stan Smith Vulc (skateboarding edition): 569 kn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije