Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjedan mode u Parizu

Nosi se široko i lepršavo, a cvjetni uzorci opet su in

Elie Saab
Foto: Reuters/PIXSELL
1/18
01.10.2014.
u 10:44

Givenchy je pokazao što je to seksepil, a Chanel što je klasika

Što je modernost? Što vi mislite da je modernost?

S tim je pitanjem dizajner Raf Simons na pistu pustio Diorove modele za proljeće i ljeto 2015. na Paris Fashion Weeku koji upravo danas zatvara svoja vrata. Nema sumnje, i Simons i svi pariški dizajneri, a bogme i mi bismo bili najsretniji da na to pitanje postoji odgovor koji bi dizajnere oslobodio kopanja po modnoj prošlosti u potrazi za modnom budućnosti.

Ali ništa od toga. Modni laboratorij pun je povijesnih modnih sastojaka od koji dizajneri kuhaju novu modernost mode. Lagerfeld za Chanel daje model haljine koja izgleda kao da je spojena od dijelova eksplodiranog klasičnog Chanelova kostima. No to je divan spoj! I moderan dakako.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Sljedeća ljetna sezona donosi cvjetne uzorke, ali i forme koje podsjećaju na cvijet, kao kod kuće Kenzo, gdje nema cvjetnog dezena, ali ima cvjetnih volumena i geometrijske optike.

Upravo se tom, čistom geooptikom, koristi Olivier Rousteing da bi kolekciji kuće Balmain osigurao mekoću koja ne oduzima ženi snagu iako se oslanja na modne 90-e i njihovu "power woman"...

Riccardo Tisci vodi pak renomiranu kuću Givenchy do opasnoga ruba koji ugrožava njezin poznati modni kapital. Čini to primjerima nove modernosti u kojoj se radikalno postupa s bijelom i crnom čipkom.

Radikalan je i Rifat Ozbeck s crnom i crno-bijelom optikom i modelima u koje je ugrađen nakit futurističkog izgleda.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Elie Saab, uzdanica diva koje stalno trebaju nove i nove haljine za crveni tepih, načas je zastrašio svoje fanove. Dao je divne duge haljine jarkih ljetnih boja i pretapajućih tonova, ali je svojim dezeniranim lepršavim haljinama dodao derivirane sportske prugaste elemente.

Tako je ljetna modna romansa skrenula drugačijim stilskim smjerom! No ostalo je tu još puno glamura i poznatoga Saabova luksuza. K tome, puno dopadljivijeg od Gaultierova neobuzdanog spoja sportske i glamurozne estetike...

>>Posljednja revija JPG-a: Izbor ljepote na koji bi se svaka žena rado prijavila

>>Izazivala je u odijelu dubokog proreza odlučivši grudnjak ostaviti kod kuće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije