Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne bacajte ih

Ovo vam nikada ne bi palo na pamet! Nakon ovoga i vi ćete početi skupljati plastične boce

Craft boce
Foto: screenshot/youtube
1/10
28.08.2015.
u 13:00

Osim što će sačuvati kune u džepu, kreativan način reciklaže i iskorištavanja plastičnih boca u vašem kućanstvu učinit će vas sasvim posebnima.

Sakupljači plastičnih boca... Svakodnevna je to slika na hrvatskim ulicama.

Kada netko podigne bocu i spremi je u vrećicu koju nosi sa sobom, znate da će tu povratnu ambalažu zamijeniti za novac.

Ipak, plastične boce mogu vrijediti mnogo više od tih 50 lipa po komadu ako ste dovoljno kreativni.

Napraviti metlu, luster, zavjese ili držače za bojice i markere nešto je što bi zaista rijetkima palo na pamet.

Osim što će sačuvati kune u džepu, kreativan način reciklaže i iskorištavanja plastičnih boca u vašem kućanstvu učinit će vas sasvim posebnima.

Ako imate djecu, svakako ih uključite u ove aktivnosti i provedite kvalitetno zajedničko vrijeme u svom domu. Djeci će to ostati kao prelijepa uspomena iz djetinjstva, a prijatelji će vas u čudu zapitkivati: Kako ste to napravili?

Mi ćemo vam dati upute, a na vama je samo da prikupite boce i "otvorite" svoju malu kućnu, kreativnu radionicu.

'Cvjetna' zavjesa

Sjećate se onih resastih zavjesa na vratima naših baka koje su na taj način pokušavale držati razne ''leteće'' insekte izvan svog doma? Ako niste bili oduševljeni s tim, ovo će vam možda biti zanimljivije i ljepše rješenje. Osim toga, ovakva zavjesa može krasiti i vaše prozore te na taj način možete svom domu dati dozu vlastite osobnosti.

Iskoristite ih i za dječju sobu, posebno će biti upečatljive ako se poigrate bojama i sve ili tek poneke dijelove obojite po želji. Možete ih obojiti tako da dobijete dugu, a koja će posebno doći do izražaja ako zavjesu odlučite postaviti na prozor dječje sobe. Od nekoliko plastičnih dna možete lako obojiti cvjetove, a ako ste dovoljno maštoviti, ova zavjesa može biti vaše pravo dizajnersko remek-djelo.

Foto: screenshot/youtube/ilustracija

Izrežite dna plastičnih boca i povežite ih silikonskim koncem koji je proziran. Može li jednostavnije?

Foto: screenshot/youtube/ilustracija

Metla

Ako vam je potrebna "grublja" metla, oni koji imaju vrt, znaju kada je upotrijebiti. Plastična boca lako će se "pretvoriti" u metlu ako slijedite postupak prikazan na slici.

Foto: screenshot/youtube/ilustracija

Luster

Ovaj neobičan luster ''na prvu'' teško odaje da se radi o plastičnoj tvorevini.

Foto: screenshot/youtube/ilustracija

Potrebna vam je velika plastična boca i plastične žlice koje će stvoriti "oklop" kao na fotografiji. Odrežite donje dijelove žlica tako da uklonite drške i lijepite ih na bocu silikonskim ljepilom po principu ribljih ljuski.

Foto: screenshot/youtube/ilustracija

Stalak za nakit

Ako imate više od nekoliko komada nakita, a nedostaje vam, kao i većini žena, mjesta za naušnice, narukvice i ogrlice, ne morate kupovati skupe stalke. Napravite ga sami od plastičnih boca. Uzmite u ruke malo brusnog papira i pobrusite grube rubove koji ostaju nakon rezanja plastike kako se ne biste ozlijedili pri stavljanju nakita u ove plastične posudice. Potrebna vam je i cijev na koju ćete učvrstiti "posudice" koje po želji možete i obojiti u crnu, bijelu i li neku drugu željenu boju.

Foto: screenshot/youtube/ilustracija

Posudice za bojice

Ako imate školarca u svojoj obitelji ili dijete vrtićke dobi, ova ideja može biti vrlo korisna. Osim što ćete dobiti prostor za pohranu pribora za crtanje kada se dijete njime ne koristi, lako ga možete personalizirati ili, još bolje, dati djetetu da oslika. Boce izrežite kao na fotografiji (najbolje skalpelom) kako biste dobili ove "lađice".

Foto: screenshot/youtube/ilustracija

>>'Otopila' je plastičnu bocu glačalom. Nakon ovoga vjerojatno ćete i vi

Komentara 13

NT
nije_to_samobor
13:00 28.08.2015.

Vrlo neodgovorni savjeti koji uopće ne računaju na to da upotreba plastike u elektrici MORA zadovoljavati čitav niz normi poput izolacijske, mehaničke, vatrootporne... Ne radite ludosti, zapalit ćete stan/kuću (i biti krivi za to). Kupite jeftinu svjetiljku u bilo kojem trg. centru i provedite sa svojom obitelji kvalitetno vrijeme.

RE
reborn
13:38 28.08.2015.

Zadnji predmet na slici ("durable purse") služi čuvanju zubala preko noći...

Avatar nijeminišta
nijeminišta
15:55 28.08.2015.

ajme "ideja"... ne poznam ni jednu osobu na svijetu koja bi koristila ovakvu metlu ili luster. a pogotovo stalak za nakit...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije