Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njega i na moru

Nekoliko trikova s kojima ćete biti lijepi i na plaži

sunčanje
Foto: Thinkstock
08.08.2014.
u 18:00

Obojena kosa ljeti zahtijeva posebnu njegu, budući da vanjski uvjeti mogu izmijeniti ton vaše boje.

Gotovo svaki komadić tijela na plaži izložen je mnogobrojnim pogledima, zato vodite računa o cijelom tijelu.

Nemojte zaboraviti na pete

Za maksimalne rezultate u uklanjanju grube kože i naslaga s peta dobro ih istrljajte na kraju tuširanja. Voda će omekšati kožu i olakšati njezino uklanjanje.

Zaštitite obojeu kosu, posebice pramenove

Obojena kosa ljeti zahtijeva posebnu njegu, budući da vanjski uvjeti mogu izmijeniti ton vaše boje. Vlasi su podložnije lomljenju, budući da ih more natopi solju, a bazenska voda klorom. Nakon ispiranja stavite masku koja olakšava raščešljavanje i čuva postojanost boje.

Koristite gumice za kosu bez metalnih dijelova

Izbjegavajte uporabu gumica za kosu koje su spojene malim metalnim dijelom jer on može slomiti vlas, naročito kada je kosa mokra i oslabljena nakon izlaska iz vode. Umjesto toga, potražite gumice koje su potpuno prekrivene elastičnim materijalom.

Dodajte malo sode bikarbone u šampon

Pojačan stupanj zagađenja zraka tijekom ljeta donosi i više štetnog djelovanja slobodnih radikala, što kosi oduzma sjaj i boju. Za uklanjanje mat izgleda iz kose dodajte u svoj šampon prstohvat sode bikarbone. Tako ćete isprati štetne tvari, a nećete oštetiti vlasi niti boju. Ovaj postupak, također, sprečava izbjeljivanje kose uslijed djelovanja morske vode i klora.

>>VIDEO Riješite se sijedih vlasi uz zeleni sok. Pogledajte kako ga napraviti

>>Ovo je 10 najljepših plaža na hrvatskom Jadranu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije