Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Praktični savjeti

Ne bacajte iskorištene vrećice zelenog čaja. Evo što sve možete s njima

čaj
Foto: Thinkstock
1/2
02.09.2014.
u 07:14

Iako većina nas nakon što napravi čaj vrećice odmah baca u smeće, vrećice zelenog čaja mogu se i nakon spravljanja čaja dobro iskoristiti, a ti mali paketići učinit će mnogo za vašu kožu.

Svi smo svjesni zdravstvenih prednosti zelenog čaja, ali prije nego što bacite iskorištenu vrećicu čaja, razmislite još jednom.

Iako većina nas nakon što napravi čaj vrećice odmah baca u smeće, vrećice zelenog čaja mogu se i nakon spravljanja čaja dobro iskoristiti, a ti mali paketići učinit će mnogo za vašu kožu i kosu. Nekoliko savjeta za ljepotu donosi portal TOI.

Za oči

Ohladite iskorištene vrećice čaja i stavite ih na oči. Djelovat će opuštajuće. Zeleni čaj sadrži tanin i "skuplja" kožu. Hladne vrećice zelenog čaja smanjit će otekline oko očiju i zategnuti kožu te ćete se osjećati odlično.

Kao piling

Budući da pomaže zategnuti kožu, zeleni čaj odlično će poslužiti i kao piling za kožu lica. Pomiješajte čaj s kristal šećerom i vodom i namažite na kožu lagano utrljavajući. Nakon pilinga koža će dobiti sjaj, a višak smjese možete pohraniti u hladnjak.

Maska za lice

Pomiješajte jednake količine sode bikarbone, zelenog čaja i malo meda. Med pomaže u pomlađivanju kože, a zeleni čaj će pomoći da se zategne. Soda bikarbona je dobra za piling i detoksikaciju kože. Ako ste kratki s vremenom, zagrijte vodu i držite vrećicu čaja nad njom dok se isparava. Istisnite zatim višak vode iz vrećice i njome protrljajte kožu lica nekoliko minuta za  trenutačni sjaj kože.

Za kosu

Zeleni čaj odličan je izbor za ispiranje kose te joj daje sjaj. Stavite nekoliko zelenih vrećica čaja u kipuću vodu i ostavite preko noći. Sljedećeg jutra odstajalu tekućinu nanesite na vlažnu kosu i ostavite 10 minuta. Isperite, kosu šamponirajte i operite uobičajeno.

>>Čaj pijte, ali nanosite ga i na kosu!

>>Zavirite u hladnjak: 10 supernamirnica za ljepotu

Komentara 1

MA
majusko
08:47 02.09.2014.

Da li netko zna moze li se u Hrvatskoj kupiti cisti ekstrakt zelenog caja. Ja sam u Australiji kupila jednu bocicu i to je fenomenalna stvar za koncentraciju i mrsavljenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije