Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prirodni sastojci

Napravite sami svoj šampon brzo, jednostavno i jeftino

šamponiranje
Foto: Shutterstock
1/2
02.09.2014.
u 09:44

Neki sastojci u proizvodima za njegu kose su štetni za naše zdravlje pa je dobar izbor "okrenuti se prirodnim proizvodima.

Pronaći šampon koji u potpunosti odgovara vašem tipu kose ponekad je prava noćna mora.

Neki sastojci u takvim proizvodima su štetni za naše zdravlje pa je dobar izbor "okrenuti se prirodnim proizvodima. Iako vam se možda to čini komplicirano, zapravo vrlo jednostavno kod kuće možete sami smućkati šampon koji odgovara vašem tipu kose i to sve s prirodnim sastojcima, piše Today.

Ako imate suhu kosu posegnite za kokosovim uljem koje će je hidratizirati u samo nekoliko minuta, a ovo su savjeti kako možete sami napraviti proizvode za njegu vaše kose.

Pripremite bocu u koju ćete smiješati sastojke za vaš šampon. Pomiješajte jednake količine destilirane vode i tekućeg sapuna na prirodnoj bazi. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja (ružmarin, lavanda) Eksperimentirajte s dodavanjem drugih sastojaka - meda, jojobe, aloe vere, suhog bilja, čak i piva.

Regenerator

I regenerator možete napraviti sami po svojoj mjeri. Vrijeme da otvorite hladnjak i bacite se u potragu za sastojcima, jogurt, avokado, banana...Pomiješajte s malo maslinova ili kokosova ulja i dodajte malo meda ako želite. Možete dodavati i mlijeko, ljekovite trave...

Šampon za detoksikaciju kose

Jednom ili dvaput mjesečno poželjno je kosu oprati s nečim što će je "osloboditi" svih tragova drugih proizvoda, kupovnih šampona i raznih preparata. Pomiješajte 1 do 2 šalice tople vode s 1 žlićicom sode bikarbone i žličicom jabučnog octa. Nanesite na kosu i pustite da djeluje nekoliko minuta.

Foto: pixabay

Foto: Shutterstock

Maska za kosu

Kokosovo ulje možete piti za zdravlje kose i noktiju, ali možete ga i nanijeti direktno na kosu. Nakon šamponiranja, nanesite žličicu po žličicu ulja na kosu, ali ne blizu korijena već od sredine vlasi do vrhova i ostavite da djeluje nekoliko minuta prije ispiranja. 1 žličica na 1 žlica od sredine osovine do kraja." Ostavite da djeluje nekoliko minuta prije ispiranja. Ovo možete ponavljati jednom ili dvaput tjedno i kosa će biti prekrasna i zdrava.

Suhi šampon

Suhi šamponi odlična su stvar kada ste u žurbi i nemate vremena za pranje kose, ali i za upijanje viška masnoće. Sada ga možete napraviti i sami. Uzmite kosovo mlijeko u prahu, dječji puder, prašak za pecivo... Bilo koji od ovih proizvoda možete upotrijebiti za brz mat izgled vaše kose koja će izgledati svježe i oprana.

>>VIDEO: Provjerite zašto je potrebno kosu dva puta šamponirati

>>Treba li šampon mijenjati svaka 3 mjeseca i je li rezanje zanoktica štetno?

Komentara 1

Avatar Jalnuški
Jalnuški
21:18 02.09.2014.

A sad dajte recept za tekući sapun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije