Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'otvorena' Kuba

Na reviji Karla Lagerfelda u Havani i Castrov unuk

Karl Lagerfeld, Chanel revija, Cuba, Havana
Foto: Reuters
1/17
05.05.2016.
u 08:14

Revija je održana u središtu Havane, u ulici Paseo del Prado, gdje su manekenke poput Brazilke Gisele Bundchen mogli gledati mahom siromašni Kubanci, koji preživljavaju mjesec za cijenu ručka u Parizu

Pola stoljeća Kuba je bila odsječena od svijeta voljom Sjedinjenih Država, kako se virus socijalizma ne bi previše širio, a sad je postala mjesto broj jedan za najpoznatije zvijezde svijeta.

Prvo je u ožujku stigao američki predsjednik Obama kako bi uživao u plodovima svog najvećeg vanjskopolitičkog uspjeha, obnavljanja odnosa s režimom Fidela Castra, koji je otišao u mirovinu i vlast prepustio umjerenijem bratu Raulu prije nego što je dočekao goste iz Bijele kuće. U istom tjednu karipski je otok posjetio još jedan lik ovjenčan glamurom, Mick Jagger s Rolling Stonesima.

Početkom svibnja na Kubi je pristao prvi američki kruzer, a sad je stigao i najveći modni cirkus – priliku za promociju koju nosi čarolija Havane prvi je iskoristio modni dizajner Karl Lagerfeld i njegova kuća Chanel. Fotografije će prenijeti sve novine, a ostat će i u povijesti, jednom kad djeci budu morali objašnjavati što su to sankcije i kako se neku zemlju moglo držati u izolaciji kao gubavca.

Lagerfeld je poveo i zvijezde velikih ekrana pa je glumac Vin Diesel iskočio iz crvenog oldtimera. Bilo bi to Kubancima možda zabavno, ali oni, što voljom svog El Comandantea što voljom kapitalističkog svijeta, stvarno voze automobile iz pretkastrovskog doba.

Foto: REUTERS

Foto: Reuters

Revija je održana u središtu Havane, u ulici Paseo del Prado, gdje su manekenke poput Brazilke Gisele Bundchen mogli gledati mahom siromašni Kubanci, koji preživljavaju mjesec za cijenu ručka u Parizu. Ali, većinu i nisu pustili na ulicu, pa su prolazak europske karavane gledali s balkona. U svijetu se, osim Chanela, još “nosi” i Castrov suborac Che Guevara, no pitanje je koliko bi taj modni dodatak bio omiljen u toj zemlji da Kubanci mogu birati.

>>'Moje kreacije govore jezik koji razumije cijeli svijet'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije