Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izložene unikatne lutke

Modni spektakl godine - humanitarna izložba 'Diva style Dolls'

Izložba Diva Style Dolls
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/35
03.10.2015.
u 19:47

Poznata lica krasila su prekrasan prostor Umjetničkog paviljona, te imala priliku vidjeti jednu od najboljih izložba godine - "Diva style Dolls".

U Umjetničkom paviljonu sinoć je otvorena izložba Diva Style Dolls koju je predstavio magazin Diva Style. Dvadeset unikatnih lutaka, rad svjetski poznatog lutkara Patricia Alejandra Aguera, rođenog Venecuelanca s adresom u Zagrebu. Unikatne lutke njegov su intiman projekt inspiriran modom, a za ovu izložbu odjeću za njih su skrojili domaći dizajneri – Juraj Zigman, Elfs, Robert Sever, Aleksandra Dojčinović, Ivan Alduk, Matija Vujica, Envy Room, Hippy Garden,Arielo, Lokomotiva, Boudoir, Boris Pavlin,  Xenia Dizajn, Twins, Klisab, Anthony Avangard, Nebo, Etna Maar, Jelena Holec, Sonja Lamut i Tomislav Bahorić.

Jedan od idejnih začetnika je i Viktor Drago, a ovom izložbom Diva Style magazin aktivno se uključio u borbu protiv raka dojke kojoj je posvećen mjesec listopad. Viktor nam je otkrio koliko je truda bilo potrebno da se napravi ovakav jedan projekt, no iznimno je sretan da su svi od onih najmlađih, pa sve do onih koji su najduže na sceni pristali na suradnju. 'Mislim da smo sa lutkama uspjeli izvući nit svakog dizajnerskog potpisa jer je svaka priča svoju priču', rekao je.

Izložba je bila prodajna, sav prihod namijenjen je udruzi Europa Donna Hrvatska koja se protiv te bolesti bori od 1993. godine. "Diva Style Dolls" podržala je i Turistička zajednica grada Zagreba čijom zaslugom nas je posjetila britanska televizija Sky koja snima reportažu o našoj metropoli. Nije izostala niti podrška Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića koji je prisustvovao izložbi, a među posebne goste svakako treba uvrstiti glavnog urednika Večernjeg lista Dražena Klarića te uglednu svjetsku modnu novinarku Hilary Alexander s kojom je Jelena Veljača napravila ekskluzivan intervju za novi broj magazina Diva.

Tko je propustio ovu glamuroznu zabavu kojom je ipak dominirala i humanitarna crta, fenomenalne couture dolls Patricia Aguera, odjevene u najbolji domaći dizajn može pogledati od 4. do 11. listopada u Arena centru.

Unikatne lutke s izložbe pogledajte u priloženoj fotogaleriji!

>> Otvorena humanitarna izložba Diva Style Dolls: Moda u službi zdravlja žena

Komentara 3

Avatar Ironman0105
Ironman0105
22:22 03.10.2015.

moda? Ne kuzim...lutke su moderno obucene (po misljenju doticnog juznoamerikanca) ili kaj? I velite oblekice su osmislili "dizajneri". Ima li bilo koji od njih nekakvu skolu kojom moze potvrditi titulu, ili jednostavno (subjektivno) misle da su rodjeni za to. Doduse zato Hrvatska moda ne postoji na modnoj karti svijeta, ali to je vec druga prica....

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:36 03.10.2015.

uz put, zasto su sve lutke toliko groteskno mrsave, I uz to s "botox ustima"?

RK
rkrizl0100
09:47 04.10.2015.

prekrasna je..jako bi me usrecili sa takvom haljinom ..postoji li vile i bajke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije