Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proljeće/ljeto 2015.

Modernost, umjetnost i ženstvenost na jednom mjestu – u New Yorku!

A model presents a creation during the Donna Karan Spring/Summer 2015 collection show during New York Fashion Week in the Manhattan borough of New York September 8, 2014.    REUTERS/Carlo Allegri (UNITED STATES - Tags: FASHION)
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/10
15.09.2014.
u 09:03

Visoka Moda Stižu FW u Londonu, Milanu... ali noviteti za 2015. godinu već su viđeni

Modna groznica opet trese svijet, ali čini se da je sve o modnom proljeću i ljetu 2015. već rečeno na New York Fashion Weeku koji je otvorio sezonu revija, a iza kojeg slijede London, Milano i Pariz!

I dalje se tu čini da je moda sve više i muškarcima, a ne samo ženama najvažnija sporedna stvar na svijetu. Ulice New Yorka prepune su "fashionista" i reportera koji trče za njima, tu je i otac ulične mode, slavni 85-godišnji Bill Cunningham u svojoj plavoj mondurici, na biciklu, s kamerom oko vrata. Iz Lincoln Centra svijetu je pak odaslana poruka modnog minimalizma, odnosno krojne jednostavnosti čiju priču intrigantno dopunjuju važna modna oruđa, boje, dezeni i krojni trikovi.

Safari rapsodija

A svijet kao da se nekako uozbiljio, pa kod Ralpha Laurena i Victorije Beckham oživljava jako pristojna safari jakna. Vraćamo se u 1968. kad Yves Saint Laurent lansira tu afričku modnu priču s kraja 19. stoljeća! Tako nas moda kao i kostimografija serijala "Igre prijestolja" tjera da zaboravimo na linearni protok vremena i ružnu svakodnevicu koju nosi sa sobom.

Vojni elementi

Marc Jacobs elemente vojne uniforme i njezinu nedopadljivu boju unosi čak i u "štofaste" haljine balon kroja! Tome dodaje Schollove natikače. Puno je bolji djevojački dizajnerski dvojac Katie Hillier i Luella Bartley u kolekciji Marc by Marc Jacobs, gotovo najboljoj kolekciji NYFW-a, gdje se rave-kultura priziva buntovnim izgledom i natpisima, ali neutralnim bojama i rahlim točkama. Jako "fensi".

Foto: Charles Guerin/Press Association/Pixsell


Marc Jacobs

Calvin Klein je, kažu, oduševio Sarah Jessicu Parker i Rooney Maru do gležnjeva dugim ravnim haljinama plave boje Yvesa Kleina u kojima Calvin čuda čini s izrezima oko ruku, vrata i dekoltea. Za potpuni kontrast tome pobrinuli su se slavni Jeremy Scott pod ruku s Miley Cyrus! Rezultat je šareni, kričavi, cvjetni, psihodelični, "prljavi hippy stil" u kojem je Miley dizajnirala detalje, ukrase za kosu i slično... Vrlo udobne komplete s hlačama i strukirane haljine i suknje koje se šire do midi dužine, ispunjene cvjetnim ili kariranim dezenima, dao je Michael Kors, uz poruku: investirajte u dobru majicu ili bluzu i to je to!

– U New Yorku modernost, umjetnost i moda žive zajedno, i to želim pokazati – poručila je Donna Karan. Zajednički je to nazivnik svega s NYFW-a. Predstavila je vrlo ženstvenu Donna Karan kolekciju i uz nju grafički dosad najjaču DKNY kolekcija sa snažnim kontrastom crne, narančaste, plave i bijele. Izvrsnu!

>>Pogledajte cipele koje je dizajnirala Victoria Beckham. Haljine joj bolje idu.

>>10 stvari koje morate znati o Tjednu mode u New Yorku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije