Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korporacija se ogradila

Mlada dizajnerica optužila modni brend Zara da joj je ukrao dizajn

Foto: Instagram/Tuesday Bassen
1/6
21.07.2016.
u 17:00

Odvjetnik dizajnerice Tuesday Bassen stupio je u kontakt sa Zarom, a iz tvrtke poručuju da su oni velika korporacija te da dizajnerica nije dovoljno poznata da ih može tužiti

Mlada dizajnerica iz Los Angelesa Tuesday Bassen optužila je poznati španjolski brend Zaru da je ukrao njezin dizajn i prilagodio ga svojem brendu. 

"Hvala medijima i ostalim umjetnicima koji su proširili vijest o tome kako je Zara plagirala moje ilustracije", napisala je Tuesday. Njezin odvjetnik stupio je u kontakt sa Zarom, a iz tvrtke poručuju da su oni velika korporacija te da Tuesday nije dovoljno poznata da ih može tužiti. 

 

A photo posted by Tuesday Bassen (@tuesdaybassen) on

 

"Odbijamo vašu optužbu zbog manjka prepoznatljivosti već osmišljenog dizajna koji većina populacije ne povezuje s radom Tuesday Bassen", stoji u odgovoru Zare.Navodno modni brend već godinama krši autorska prava i krade njezine, ali i tuđe radove, koje osmišljavaju i prodaju samostalni umjetnici. 

Unatoč svemu, Tuesday se ne namjerava predati. Kopije svojih radova planira označiti na društvenim mrežama kako bi svi uočili sličnosti između njezinih radova i Zarinih proizvoda. 

 

>> Louboutin lansirao kolekciju cipela za svaku boju kože

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije