Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povlače se

Marks & Spencer do siječnja će zatvoriti sve dućane u Hrvatskoj

Marks&Spencer
Foto: Reuters
1/4
07.10.2015.
u 11:28

U Hrvatskoj je brend prisutan u zagrebačkom Avenue Mallu, Arena Centru, West Gateu i Kaptol Centru te u riječkom Tower Centru.

Britanska modna marka Marks & Spencer nakon osam godina na domaćem tržištu povlači se iz Hrvatske.

Svih pet trgovina zatvorit će se u siječnju 2016., a glavni je razlog komercijalna neisplativost, piše Lider

Ovaj britanski brend u Hrvatskoj već pet godina zaredom posluje s gubitkom. Samo je prošle godine, prema podacima Poslovne Hrvatske, Marks & Spencer zabilježio prihod od 30,5 milijuna kuna, a istodobno je generiran gubitak od 6,5 milijuna kuna. Najveći je gubitak iskazan 2012. od 10,6 milijuna kuna.

Lider neslužbeno doznaje da će svih 35 djelatnika s prvim danom iduće godine ostati bez posla, no nekoliko ih je ipak dobilo mogućnost nastaviti raditi u franšizama u drugim zemljama, poput Rumunjske, pa čak i Velike Britanije.

U Hrvatskoj je brend prisutan u zagrebačkom Avenue Mallu, Arena Centru, West Gateu i Kaptol Centru te u riječkom Tower Centru.

Marks&Spencer je u Hrvatsku došao 2007., i to zahvaljujući grčkom zastupniku tvrtki Marinopoulus. Ta je tvrtka u Hrvatsku, osim britanske odjevne marke, dovela američku modnu marku Gap te francuski kozmetički lanac Sephoru, a obje su franšize kod nas već zatvorile svoja vrata.

Komentara 2

PD
pl.domagoj
11:54 07.10.2015.

Hvala bogu da se to počelo selektirati pa nemreš u svim centrima imati dučane nekad je Ilica bila glavna za markiranu robu i to je to a sad i Zaprešič ,Sv.Križ Začretje još malo pa bu i Bedekovčina dobila šopingg centar a mogli bi malo i cijene spustiti za istu stvar platiš troduplo a njihova moda koma mislim na dotičnu marku.Žao mi samo radnika ali bolje da se sad uče na borbu za posao nego sa pedeset godina.

OS
osobica
22:24 07.10.2015.

Pa normalno da im nije isplativo kad su kod nas cijene tri puta vece nego u Britaniji- a standard tri puta manji. Da su stavili postene cijene kao i u svom homelandu- ljudi bi kupovali. Ne znam zasto svi misle da mogu doci ovamo i oderati nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije