Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fashion.hr

Loredana Bahorić: kronologija jedne modne priče

modne dizajnerice
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
15.04.2015.
u 17:00

Na stolu usred showrooma, koji dijeli sa sinom Tomislavom, dočekale su me fotografije, bez kolora, u crno-bijeloj tehnici, svaka pričajući neku svoju priču o Loredaninim počecima koračanja modnim svijetom

Rijetki su oni što sjaje tim nekim posebnim i očaravajućim žarom koji kao da pulsira svakom njihovom riječi i kretnjom.

Staloženo i odmjereno, s prijateljskim osmijehom i blagim tonom, u čudnovatoj simbiozi nenametljivosti i samopouzdanja, skromnosti i svjesnosti svojih vrijednosti, ucrtaju se u živopisne fragmente sjećanja već nakon samo jednog susreta...Tako piše na portalu Fashion.hr novinarka Tina Lončar...

Karizma, rekli bi ljudi.

Tako će mi nekako, u mislima ostati zapisan prvi razgovor s doajenkom modne scene Loredanom Bahorić, u čiji sam butik u Vlaškoj 43 stigla naoružana s bezbroj pitanja koja su mi se vrzmala glavom dok sam pomalo izgubljeno tražila adresu. – Lori – predstavila se uz topao prijateljski smiješak uokviren crvenim ružem, pružajući mi ruku.

Na stolu usred showrooma, koji dijeli sa sinom Tomislavom, dočekale su me fotografije, bez kolora, u crno-bijeloj tehnici, svaka pričajući neku svoju priču o Loredaninim počecima koračanja modnim svijetom, ali i o začecima scene koja se budila i gradila temelje onoga što danas, ponekad, uzimamo zdravo za gotovo nesvjesni svega što je bilo potrebno za njezinu izgradnju.

Da spomenute fotografije nisu lišene boje, a neke već pomalo požutjele, ni po čemu ne biste mogli zaključiti da su snimljene početkom osamdesetih, u bivšoj državi kada su pravila igre u mnogočemu bila drugačija nego danas.

Cijelu priču o doajenki modne scene pročitajte na Fashion.hr

>>Ovo su 3 frizure koje vas čine starijima. Ako to ne želite, izbjegavajte ih

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije