Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kurje oči bolje spriječiti nego liječiti

victoria beckham
Foto: Pixsell
1/7
04.02.2010.
u 13:00

Victoria Beckham, vjerna štovateljica visokih potpetica, zbog svog bi žrtvovanja modi mogla završiti na operaciji kurjih očiju, a u međuvremenu nosi balerinke.

Koliko ste puta vidjeli fotografiju Victorije Beckham u cipelama bez potpetica? I to onih vrtoglavo visokih, koje su gotovo u pravilu neudobne. Ne više od jednom, sigurno, i to onda kad je trčkarala bosa po plaži, gdje teško da bi uspjela hodati u štiklama.

Victoria je, naime, sama izjavila da “više nego mrzi” ravne balerinke te da u njima ne može hodati. “Mogu ih vidjeti jedino na balerinama na pozornici”, govorila je nedavno. No, svejedno je ovih dana viđena u javnosti u - balerinkama. Razlog bi lako, iako to Victoria poriče, mogle biti kurje oči.

Kurje oči su debele i tvrde promjene na koži, a uglavnom se pojavljuju na dijelovima stopala koja se više trljaju o obuću, posebno ako je obuća neudobna i uska. Na takvim se mjestima najprije javlja crvenilo, bol, a mogu se javiti i bolni žuljevi. Ako ne reagirate na vrijeme i, između ostaloga, ne zamijenite obuću, koža će na tim područjima postati sve tvrđa i deblja.

Kurje oko koje se može stvoriti na takvom mjestu ima tvrdo središte koje pritišće živce te tako izaziva bol kod pritiska na to mjesto. Osim što su bolne, kurje oči ne izgledaju nimalo lijepo na nogama koje su cijelog ljeta uglavnom izložene pogledima.

Bolje spriječiti, nego liječiti
Dobra je stvar što kurje oči možete lako spriječiti, i to pravilnom njegom stopala i pravilno kupljenom obućom, u kojoj se noga osjeća ugodno. Pretjerano trpljenje za ljepotu može vas koštati bolnih koraka. Osim toga, ako inzistirate na visokim potpeticama, poput Victorije Beckham, lako vam se može dogoditi da u jednom trenutku budete “osuđeni” na balerinke koje prezirete.

Slavna Posh, naime, prisiljena je na neko se vrijeme “prizemljiti” zbog bolova koje joj zadaju kurje oči, iako to ne želi priznati, pa preko glasnogovornika poručuje da “je samo odlučila malo promijeniti stil, kako to uvijek čini”.

No, ako već zaradite kurje oči, kako ih se riješiti? U ljekarnama možete pronaći flastere koji sadrže salicilnu kiselinu koja omekšava tvrdu kožu i tako pomaže pri uklanjanju kurjih očiju, a ujedno i ublažava bol. Iako postoje neki kućni recepti, poput tretmana limunovim uljem ili svježim limunom koji ćete na kurjem oku ostaviti da stoji preko noći, često je najbolji i najučinkovitiji lijek posjet pedikeru. U ekstremnim slučajevima, potrebna je operacija, pa se tako šuška da će gospođa Beckham svoje visoke pete zamijeniti nakratko bolničkim papučama.

"Slavne" kurje oči
Inače, Posh nije jedina slavna žena koja je muku mučila s kurjim očima. Oprah već godinama visoke potpetice obuva samo za potrebe snimanja i u iznimnim prilikama, a u pravilu nosi ravne cipele, po mogućnosti japanke. U ovom su društvu i još jedna velika ljubiteljica visokih potpetica, Sarah Jessica Parker, te Naomi Campbell. Neko se vrijeme govorkalo da slične probleme imaju Cameron Diaz i mlađahna Hillary Duff. Sve u svemu, kurje oči nisu nešto što morate skrivati, ali su zasigurno nešto što trebate što prije liječiti.

Komentara 1

Avatar punkufer
punkufer
13:14 05.02.2010.

Super.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije