Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modni skandal

Kupci napali Mango zbog nacističkih simbola na košulji: Je li to naci-šik?!

naci mango
Foto: Mango
23.10.2014.
u 17:04

Mango u novoj kolekciji ima bijelu košulju s crnim amblemima koji veoma nalikuju onima SS-a i Hitlerjugenda

Nakon što je prije nekoliko mjeseci Zara u prodaju pustila košulju koja nalikuje uniformi zatvorenika konc-logora, sada se njezina sestrinska firma Mango ponovno poslužila nacističkom ikonografijom.

Mango u novoj kolekciji ima bijelu košulju s crnim amblemima koji veoma nalikuju onima SS-a i Hitlerjugenda iz razdoblja nacističke Njemačke. Crne munje Manga gotovo su identične nacističkom simbolu Siegruneu.

Košulju, čija je cijena bila 360 kuna, nakon prosvjeda kupaca povučena je iz prodaje, a Mango se ispričao, rekavši kako se radi od nespretnoj i nenamjernoj asocijaciji. Manog i Zara dio su iste grupacije Inditex, koja je i najveća modna grupacija na svijetu, s više od 6.200 dućana diljem svijeta.

Dok su neki korisnici društvenih mreža dizajn nazvali ogromnim promašajem i naci-šikom te grupu Mango i Zaru prozvali antisemitskim kompanijama koje su radi zarade spremne na sve, drugi smatraju kako se diže nepotrebna paranoja.

– Hitler nije u Mangu, već u vašim glavama – komentirao je jedan tviteraš.

>>U centru Zagreba dućan 
s nacističkom odjećom

Komentara 9

HR
HRVATSKA89
17:50 23.10.2014.

zidovi opet ser...u

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
23:13 23.10.2014.

treba zabraniti i one naljepnice upozorenja na elekticnim ormaricima.

MO
morlak
07:45 24.10.2014.

Sve bi bilo puno jednostavnije ako bi neka slova jednostavno zabranili ili ukinuli. Sigurno je to u prvom redu slovo U (na ćirilici Y) zatim, što se iz članka vidi, i slovo S pogotovo u parovima. Nema pojave, geste, simbola, povika koji barem kod nekoga u svjetskoj populaciji neće izazvati užas i podsjećanje na neki grozan individualni ili kolektivni doživljaj. Dakle nisu važni simboli nego namjere onih koji ih koriste. Ja sam nedavno na nebu vidio i oblak u obliku petokrake (a ne radi se o chemtrailu) pa ne znam kome bih se mogao potužiti da me odozgora provociraju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije