Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KITCHERAJ ACCESSORIES

Zbog njenog kreativnog hobija 'poludjele' poznate Hrvatice (ali i Hrvati)

Lea Babić
Foto: Privatni album
1/11
29.03.2015.
u 09:28

Hrabra u osmišljavanju, još hrabrija u kreiranju, spaja naizgled nespojivo - uzorke, boje, perlice, privjeske, ali i neke "građevinske materijale"

- Još od djetinjstva, od prvih razreda osnovne škole traje ta neka posebna čarolija između umjetnosti i mene. Vrlo često sam svemu kupovnom nalazila manu i morala bi dati svoj pečat.

Tako je započela svoju priču 30- godišnja Splićanka Lea Babić Radosavljević, kreativka, supruga i majka dviju djevojčica - Zare i Brune.

Sve je krenulo od želje za nečim svojim, ali i slobodom koju je dobivala od svojih roditelja da ono "kupovno uništi", odnosno, da tek novi kupljeni komad odjeće ili nakita u svom stilu - prepravi.

- Nije mi bilo strano sebi napraviti komad nakita, torbu...Ono što bi prepravila i ponosno nosila, poželjele su imati i njene prijateljice pa je Lea imala pune ruke posla. Uskoro je nastao, kako kaže, KITCHERAJ ACCESSORIES jer je nerijetko od svog oca dobila "kompliment" da izgleda kao "pravi kičeraj".

Hrabra u osmišljavanju, još hrabrija u kreiranju, spaja naizgled nespojivo - uzorke, boje, perlice, privjeske, ali i neke "građevinske materijale". Bitno je, kaže, da joj se u tom trenu nešto svidi.

A ono što se svidi njoj svidjelo se i mnogim poznatim Hrvaticama, ali i pripadnicima jačeg spola.

Pjevačica Severina prepoznala je njene kreativne modne kreacije, a njen nakit poželjele su ubrzo i Antonija Blaće, Marijana Batinić, dizajner Juraj Zigman, najpoznatiji hrvatski florist Ivica Radan, splitska streetstyle fotografkinja Sonja Dvornik te mnoge manekenke.

Na samom početku Lea Babić Radosavljević je izrađivala samo crvene narukvice srećonoše kojima su se odmah okitile mnoge slavne osobe. Kako tvrdi Lea, crveni konac je poznat "otkad je svijeta i vijeka"  kao zaštita od uroka i nositelj sreće. Kaže kako je nepisano pravilo da se nosi na lijevoj ruci, a u vrlo kratko vrijeme postale su pravi hit.

- I danas svi trraže narukvicu kakvu sam izradila za Severinu, kaže Lea.

Kitcheraj se u međuvremenu uspio pohvaliti i cvijetnim krunama i ogrlicama na koje, kaže, posebno ponosna.

- Toliko su slatke i upadne da mogu osvježiti i njadosadniju kombinaciju, a idealne su za toplije dane koji nam upravo pristižu. Osim "velikih" posebno im se vesele i "male princeze".

Kako bi i dalje uspješno ostvarivala sve što joj mašta naloži, Lea Babić Radosavljević upisala je školu šivanja..

- Imam puno ideja, 30 godina i još puno vremena ispred sebe da ostvarim ono što poželim.

>>Iskočite iz modnog sivila... Evo kako nositi - žuto!

Komentara 2

DU
Deleted user
10:35 29.03.2015.

Bitno je da je njezine kreativne modne kreacije prepoznala Severina, najokomitija vertikala hrvatskog društva. Sad se puno lakše nosim sa svojim životnim nedaćama.

TO
tonkica
10:50 29.03.2015.

Znam za jednu curu koja radi takve cvijetne krune, vise za vjencanja, i koja za razliku od nje sama radi cvijetove od svile i ne koristi kinesko plasticno cvijece. Ali, i ovo mi se svida ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije