Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjeti za opuštanje

Koliko vremena na dan odvojite samo za sebe? Evo kako si možete ugoditi

Opuštanje, masaža
Foto: PR FOTO
1/3
28.09.2016.
u 13:50

Osim njege uma i tijela, vrlo je važna i prehrana. Pojedine namirnice imaju u sebi svojstva koja prirodno pomažu organizmu da se nosi s posljedicama stresa.

Svakodnevne poslovne i privatne obveze kao i užurbani način života ne ostavljaju puno vremena za toliko nam potrebne trenutke opuštanja.

Odvojite trenutak samo za sebe

Izuzetno je važno posvetiti vrijeme sebi te njezi svojeg tijela i uma. NIVEA vam savjetuje da negativne posljedice stresa otklonite opuštanjem uz svoje omiljene rituale, poput tople kupke obogaćene blagom pjenom uz dobar ritam lagane umirujuće glazbe i miris najdraže svijeće.

Nakon opuštanja u kupki ne zaboravite njegovati svoje tijelo. Koža je vaš najbolji prijatelj i posvetite joj pažnju koju i zaslužuje. Bogato Nivea mlijeko za tijelo idealno je za nadolazeće sive dane - nahranit će vašu kožu, pružiti joj pouzdanu njegu i zaštitu. Glatka i  svilenkasta koža popravit će vaše raspoloženje u tren oka. Ako ipak više volite opuštanje uz toplu deku, uzmite svoju omiljeni topli napitak i podružite se s dobrom knjigom. Kako biste zaboravili na negativne misli i riješili se stresa priuštite si ugodnu relaksirajuću masažu. Umirujuća masaža opustit će vaš organizam, pročistiti ga od odumrlih stanica te stimulirati cirkulaciju i fleksibilnost kože. Prilikom masaže dopustite da vaše misli odlutaju, razmišljate o pozitivnim stvarima i zaboravite na brige. Masaže postižu ravnotežu organizma i uma, stoga je idealna za kratak predah od užurbanog svijeta. 

Osim njege uma i tijela, vrlo je važna i prehrana. Pojedine namirnice imaju u sebi svojstva koja prirodno pomažu organizmu da se nosi s posljedicama stresa. Među njima se ističu bademi koji u sebi sadrže magnezij koji je dobar za adrenalne funkcije, vitamin E za obrambeni sistem organizma i vitamin B koji ima smirujuće djelovanje. Za one koji vole  slatko, mogu pripremiti jedan zdravi antistresni desert - na zgnječene banane dodajte mljevenog pečenog badema i brusnice, a kako bi efekt bio još slađi podijelite ga s voljenom osobom.

Pronalazak samo nekoliko trenutaka za sebe kako biste se opustili učinite dijelom svoje svakodnevice.

>>Ova 'ljepotica' ne tjera samo moljce, evo zašto biste je trebali imati u svom domu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije