Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreni zdravo

Kako ojačati nokte – 10 koraka do lijepih noktiju

nokti
Foto: Thinkstock
1/2
20.03.2017.
u 12:03

Osim vanjskih tretmana i zaštite noktiju, potrebno je zdravo se hraniti kako bismo izgradili lijepe i zdrave nokte.

Čvrsti i lijepi nokti ono su čemu sve žene teže, ali i nokti su ogledalo zdravlja. 

Kako nokti ne bi ispucali, krhki,potrrebno je priuštiti im potrebnu njegu. Keratin je protein koji gradi nokte, kosu i kožu te osigurava njihovu čvrstoću.

Osim vanjskih tretmana i zaštite noktiju, potrebno je zdravo se hraniti kako bismo izgradili lijepe i zdrave nokte. Neke od namirnica koje odlično djeluju na zdravlje noktiju, kože i kose su riba, alga spirulina, bademi, sjemenke (konoplje, bundeve, chia i suncokreta), jaja, jogurt, zeleno lisnato povrće, batat, zobene pahuljice i orasi. 

Iako su nokti sami po sebi čvrsti i otporni, potrebno ih je čuvati od vanjskih utjecaja koji ih isušuju ili uzrokuju oštećenja. Time rečeno, ako želite jake i lijepe nokte, ne otvarajte njima poklopce konzervi, alkice ključeva i slične stvari... Također, investirajte u dobru kremu za njegu kože ruku i noktiju, posebice tijekom hladnih mjeseci.

Većina, nažalost, poseže za geliranim noktima ili trajnim lakom jer se nemaju vremena brinuti o svojima.

Portal Kreni zdravo donosi vodič za jačanje i njegu noktiju kako biste spriječili listanje, pucanje i neugledan izgled suhih noktiju.

>>VIDEO Lakiramo li nokte krivo cijelo vrijeme? Ovo nije pogreška, ovako bi trebalo biti...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije