Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
supernamirnica

Kakao - idealna namirnica za vaš um i tijelo

Kakao, nivea
Foto: PR FOTO
1/3
24.05.2016.
u 13:12

Kakao se najviše koristi kao osnova najslađe namirnice - čokolade. Osim što je iznimno ukusan, posjeduje svojstva koja nam uvelike pomažu u zdravlju našeg organizma

Znate li koja namirnica predstavlja elitu među hranom? Znate li koju su namirnicu zvali "hranom za bogove"? A znate li koji su napitak pili isključivo ratnici? Ako ne znate odgovore, bez brige, donosimo vam još pregršt zanimljivih informacija i korisnih savjeta o jednoj od najzanimljivijih namirnica - kakau.

Kakao se najviše koristi kao osnova najslađe namirnice - čokolade. Osim što je iznimno ukusan, posjeduje svojstva koja nam uvelike pomažu u zdravlju našeg organizma. Kakao štiti organizam, smanjuje stres, štiti od bolesti srca i krvnih žila, odličan je izvor željeza, regulira razinu šećera i kolesterola te potiče bolje pamćenje i koncentraciju. 

Iako je većini prva asocijacija na kakao slatko, kakao maslac iznimno je učinkovit u zaštiti i njezi kože - dubinski hidratizira kožu, bogat je vitaminima i mineralima te dugoročno čini kožu svilenkasto mekom. To su znali i mnogi vladari u povijesti koji su se kupali u mliječnim kupkama kakaa, a koristili su ga i kao zaštitu od sunca. Ako ste poželjeli zaroniti u kakao i uživati u njegovom zamamnom mirisu, imamo sjajno rješenje za vas. 

Novi NIVEA Care Cocoa kremasti gel za tuširanje s kakao maslacem i mliječnim proteinima nježno čisti kožu ostavljajući je hidratiziranom, mekom i glatkom. S dermatološki dokazanim neutralnim pH faktorom vaša koža će ostati mlađahna i svježa, a s aromom kakaa ćete se osjećati božanstveno. Uživajte u mirisu kakaa i nježnoj pjeni te ugodite svojim osjetilima opuštajućim tuširanjem s mirisnim gelom za tuširanje. Vi i kakao = dobitna kombinacija!

>>Još jedan razlog zašto biste trebali jesti čokoladu barem jednom tjedno

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije