Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Schloßberg pozornica

Igor Galaš oduševio publiku na Assemblyu u Grazu

Assembly Graz
Foto: Nikola Zoko
1/25
23.05.2016.
u 09:53

Hrvatsku je ove godine predstavljao Igor Galaš svojom kolekcijom "U pokretu".

Ovaj je vikend u znaku Design Festivala Graz u sklopu kojeg je održan i Assembly - tradicionalni modni događaj koji predstavlja modu i dizajn na jedinstven način! Kako i priliči ovakvom modnom događaju i ovaj je započeo velikom modnom revijom održanom na Schloßberg pozornici s koje puca pogled na cijeli Graz.

Fashion Show imao je i natjecateljski karakter dodjela Kastner und Öhler Fashion Award) pa su vladali strogi kriteriji za ulazak u samo finale. Hrvatsku je ove godine predstavljao Igor Galaš svojom kolekcijom "U pokretu". Zanimljive kombinacije statičnih baznih komada kao što su hlače, tunike i košulje, Igor je razigrao veselim pletenim ogrtačima koji prate svaki korak i pretvaraju model u jedinstvenu cjelinu koja mami poglede. Točku na I njegovom dizajnu dao je i frizer Mario Trešćec.

Foto: Nikola Zoko

Foto: Nikola Zoko

Dečki su dobili najveći pljesak, a za Igorovim su modelima "poludjele" Austrijanke!

Pobjednik ovogodišnjeg natjecateljskog dijela Assembly-a su dizajnerski dvojac Rene Pomberger i Michael Mairhofer sa modnim brendom Roee čiji su ručno izrađeni kožni komadi oduševili stručni žiri!

Foto: Nikola Zoko

Foto: Nikola Zoko

Vikend je u znaku velikog Assembly modnog marketa koji se ove godine održava u muzeju Joanneumsviertel. Pod nazivom "Dođi, vidi čudo i kupi"; modni sajam nudi jedinstvenu priliku svim ljubiteljima mode i dizajna da dio umjetnost ponesu i svojim kućama.

Prošli smo detaljno sajam i pronašli nekoliko zanimljivih dizajnera i modnih komada - i uronite u uzbudljivom svijetu mode, dizajna i umjetnosti. Naravno, počet ćemo s našim Igorom Galašem na čijem je štandu neprestano vladala gužva. Veliki interes Austrijanki za pletene komade našeg dizajnera oduševile su i samog Igora. Isprobavale su, odabrale, ponijele kući…Nas je oduševila vesta "crvena hobotnica" koja je noć prije dobila veliki pljesak na reviji.

Foto: Nikola Zoko

Foto: Nikola Zoko

I na štandu sarajevskog brenda Oshyosh je vladala gužva! Dizajnerica Irma Saje prezentirala je novitete iz kolekcije i predstavila novi brend za klince Mothersucker. Nama je za oko zapeo plavi ruksak koji je bio napravljen za ovaj sajam. Kad smo kod torbi - inovativne i posebne su torbe Langackerhaeusl koje su u potpunosti napravljene od papira. Zamislite, impregnacija im pruža dojam kao da dodirujete kožu, tkaninu… Sve se torbe mogu prati u perilici na 30 stupnjeva!

Foto: Nikola Zoko

Foto: Nikola Zoko

Uz veliku ponudu cipela inovativnih potpetica, ali i detalja poput nakita, u posebnom su se korneru nametnuli i slovenski dizajneri zanimljivih pretinaca za uzgajanje cvijeća dajući do znanja da moda nije samo ono što nosimo nego ono što nas okružuje. Dizajn Florideje (Oaza zelenja) bio je pravi hit Assemblya…

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije