Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crveni tepih

Haljine rezane laserom, ukrasi od perja...Pogledajte ekstravagantne haljine poznatih na Met Gali

Mate Gale
Foto: PR FOTO
1/5
03.05.2016.
u 11:09

Pjevačica i glumica Jennifer Hudson nosila je svilenu haljinu s bijelim korzetom na kojem su se isticali rukom izrađeni ukrasi 3D perlica, francuski čvorovi i sedefasti cvjetići. Haljinu je upotpunio 1,2 m dugačak šlep.

H&M je osmislio jedinstvene kreacije za Ciaru, Jennifer Hudson, Hailee Steinfeld, Lucky Bluea i Pyper Americu Smith te Amber Vallettu, za najprestižniju modnu noć ove godine, Met Gala. 

Već drugu godinu zaredom H&M odijeva slavne goste na gala okupljanju Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit. Nadahnuvši se temom ovogodišnje izložbe „Manus x Machina: moda u tehnološkom dobu“, dizajnerski tim u H&M-u koristio se tradicionalnim ručnim radom i novijim tehnologijama i materijalima u izradi ovih posebnih kombinacija.

„Uživali smo u svakom trenutku stvaranja ovih odjevnih kombinacija za gala okupljanje Costume Institute Benefit. Moda je H&M-ova najveća ljubav i duboko je inspirativno stvarati odjeću za tako fantastične goste služeći se najfinijim tehnikama i detaljima“, rekla je Pernilla Wohlfahrt, direktorica dizajnerskog i kreativnog tima u H&M-u.

"Dugo sam obožavatelj H&M-a i oduševljena sam što sam dobila priliku za stvaranjem jedinstvene haljine u timu. To je uistinu bio poseban doživljaj," kaže pjevačica Ciara.

“Suradnja s H&M-om bila je nevjerojatno iskustvo u stvaranju jedinstvene haljine. Zahvaljujući zapanjujućem šlepu osjećala sam se glamurozno,” kaže pjevačica i glumica Jennifer Hudson.

"Kao obožavatelj doprinosa H&M-a u modnoj industriji, posebno sam ponosna na dizajn koji savršeno objedinjuje moj ukus i ističe temu ovogodišnje Met Gale. Ovo je bila predivna suradnja,” kaže glumica i pjevačica Hailee Seinfeld.

"Jako sam sretna što sam za svoj prvi Met Gala surađivala s H&M-om! Moja haljina savršen je primjer ovogodišnje Meta Gala teme, kombinirajući složene detalje i nove inovativne tehnologije, ali zadržavajući kultni oblik,” kaže model Pyper America Smith.

Izložba „Manus x Machina“ slavi modu, kako modu strojne tako i onu ručne izrade, razmatrajući kako se granice između tradicija sve više brišu. Tema je nadahnula H&M-ov dizajnerski tim da izradi odjeću koja odražava osobnost svakog pojedinog gosta koristeći se tehnikama kao što su rezanje laserom, ručnim vezenjem, ukrasima u obliku perja, kamenčićima i staklenim ukrasima.

Mistična i odvažna haljina pjevačice Ciare ručne je izrade, kao da ju je radio draguljar. Privjesci kristala Swarovski spuštaju se niz dijamantnu ogrlicu koju čine lančići u obliku listića, koja se čvrsto obavija oko vrata, dok su leđa poluotvorena.

Pjevačica i glumica Jennifer Hudson nosila je svilenu haljinu s bijelim korzetom na kojem su se isticali rukom izrađeni ukrasi 3D perlica, francuski čvorovi i sedefasti cvjetići. Haljinu je upotpunio 1,2 m dugačak šlep.

Glumica i pjevačica Hailee Steinfeld nosila je smaragdno-zelenu haljinu besprijekornog glamura; korzet načinjen od šljokica prekrivenih organza svilom, a visoki rasporak krasio je dugu svileno-satensku suknju. 

Model Lucky Blue Smith izgledao je elegantno u prljavo bijelom smokingu od talijanske vune s naglašenim ramenima ispod kojega je odjenuo bijelu svilenu košulju zakopčanu gumbićima Swarovski. Njegove kožne hlače imale su metalni premaz.

Haljina modela Pyper America Smith u duginim bojama spojila je tehnike strojne i ručne izrade u vidu laserom oblikovanih plastičnih pera i resica ušivenih u svilenu suknju i sedefasti korzet.

Model Amber Valletta nosila je elegantnu kombinaciju od održivih materijala. Haljinu od tamnoplavog svilenog tafta ukrašavalo je više od 1000 rukom rezanih i ušivenih latica od organske svile i šljokica od reciklirane plastike. Na laserom oblikovane latice toplinskim je putem nanesen reflektirajući vinil. Njezin dečko Teddy Charles nosio je crni vuneni smoking širokih revera od svilenog satena s naglašenim ramenima.

Taylor Swift koja je ukrala pozornost na crvenom tepihu izazovnom metalic haljinicom koju je upotpunila tamnim ružem u gothic stilu.

>>9 najružnijih i najbizarnijih kreacija haljina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije