Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plastična kirurgija

Fileri za korekciju manjih neravnina na nosu

plastična operacija
Foto: Thinkstock
25.10.2014.
u 19:00

Manje nepravilnosti na nosu, ako ne uzrokuju otežano disanje, moguće je korigirati filerima hijaluronske kiseline, masnim injekcijama ili umecima hrskavice iz uha ili pregrade nosa

Je li moguće korigirati nos bez većeg kirurškog zahvata? S jedne je strane malo grbav, kao da mu nedostaje dio, može li se to na neki način napuniti? (Antonela, Zagreb)

Manje nepravilnosti na nosu, ako ne uzrokuju otežano disanje, moguće je korigirati filerima hijaluronske kiseline, masnim injekcijama ili umecima hrskavice iz uha ili pregrade nosa. Ako postoji manja grbica na hrptu nosa, i to više s jedne strane, moguće je umetanjem nekog filera ispuniti relativna udubljenja ispred i iza grbice tako da se dobije ravnija linija nosa. Slična je situacija kad postoji udubljenje sa strane nosa, na spoju koštanog i hrskavičnog dijela. I manje nepravilnosti na vršku nosa mogu se korigirati filerima.

Najčešće se radi o udubljenjima sa strane vrška koja nastaju zbog prevelikog odstranjenja tzv. alarnih hrskavica nakon primarne operacije. Moguće je i povećati tzv. projekciju vrška nosa injiciranjem filera na sam vršak ili u bazu nosa čime se podiže donji dio nosa pa samim tim i vršak. Efekti primjene filera nisu trajni. Potrebno ih je ponovo aplicirati nakon 8 mjeseci do godine dana, a sigurnija i predvidljivija metoda jest operativni zahvat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije