Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznati u prvom redu

Fashion Week Zagreb by Afrodita oduševio prisutne u veličanstvenom tajnom vrtu

Fashion Week by Afrodita
Foto: Luka Stanzl PIXSELL
1/25
04.06.2016.
u 12:46

Magična atmosfera, s prizvukom chic vrtnih zabava, uz jezero s lopočima, hrpu cvijeća, titraj svijeća i odlične modene revije Zagreb je jednu noć preselila u Pariz.

Sinoć je u prepunom veličanstvenom parku Green Golda održana prva večer Fashion Weeka Zagreb by Afrodita.

Magična atmosfera, s prizvukom chic vrtnih zabava, uz jezero s lopočima, hrpu cvijeća, titraj svijeća i odlične modene revije Zagreb je jednu noć preselila u Pariz.

Revija Marka Marija Cvitanović Vintage Glamour Pounje otvorila je ovaj modni događaj koji su iz prvih redova pratile mnoge poznate osobe poput Lejle Filipović, Vanje Mamić, Marije Borić, Kristine Krepela, Dalibora Matanić, Helene Minić Matanić, Ane Gruice, Ronalda Brausa, dizajnera Zorana Aragovića, Miee Begović, Josipe Pavičić Yo, Ivane Šundov, Sanje Pilić, Sandre Marković, Đorđa Kukuljice, Tihane Harapin Zalepugin, Perice Martinović, Anite Malenica, Željka Bebeka sa suprugom Ružicom, Branimira i Sandre Mihaljević...

Revija se nstavila prvim predstavljanjem modne kuće Stolnik na Fashion Weeku Zagreb, ponovom suradnjom majstora pletenine Igora Galaša s mamom Maricom i Mariom Treščecom te umjetničkom pričom naše poznate i cijenjene kostimografkinje Đenise Pecotić i Emine Kušan.

Foto: Luka Stanzl PIXSELL

Foto: Pixsell, revija Stolnik

Počevši od laganih prozračnih i fludinih tkanina i forma u prevladavajućim nijansama opuštajuće svjetlo plave do energične "električne" plave pa do minimalističke jednostavnosti vječne kombinacije crno-bijelo sa čvrstim tkaninama i origami elementima u kroju, dizajnerica Stolnika, Lidija Skočibušić, željela je dočarati opuštenost ljeta uz more koja vodi k čistom, savršenom zenu.

Večer su zatvorile revije Mandali Mendrile iz Amsterdana čije su kolekcije često popraćene u američkom Vogue te revijom Hrvata s američkom adresom – Sylvia Roubertta Kovacica.K olekcija pod nazivom The Wave, Mandali Mendrilla, sastoji se od snažnih ženstvenih silueta koje slave novi val opuštenog feminizma djevojke ili žene koja je spoznala sebe, svoju snagu, i ničeg se ne boji. Zaigrana odjeća The Wave kolekcije, izrađena u svili mira, pamuku i Swarovski kristalima

Foto: Luka Stanzl PIXSELL

Foto: Pixsell, revija Mandali Mendrilla

Upravo je on, trenutno najpoznatiji hrvatski dizajner koji živi i radi u New Yorku, Sylvio Roubertto Kovačić, ime je za čijim modelima već sada luduju mnogobrojne svjetske zvijezde sinoć predstavio svoju haute couture (Maestro couture) kolekciju ručno rađenih komada namijenjenih crvenom tepihu i pozornici.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Foto: Pixsell, Revija Amsterdam MAESTRO Sylvio Roubertto Kovacic

Kolekcija se sastoji većinom od senzualnih večernjih haljina, ali i hlača u kombinaciji s jaknama. Materijali koje Sylvio koristi je lagana svila s ornamentima i ručno rađenim našitcima, u toplim senzualnim tonovima, a sve uz inspiraciju luksuznog Srednjeg Istoka. Sylvio kaže kako njegov cilj nije samo dizajniranje i prodaja odjeće, već da na poseban i kreativan način izrazi svoju umjetnost - umjetnost stvaranja mode, baš poput slikara. Možemo reći da mu je sinoć definitivno uspjelo na najbolji mogući način prezentirati vlasitu umjetnost koja je oduševila mnogobrojnu publiku.

Svila i čipka kao već prepoznatljive omiljene tkanine Marije Cvitanović kao i besprijekorni krojevi nagližea, haljina-spavaćica, kombinezona i tunika koji opušteno padaju niz tijelo, zapanjila je sinoć i mušku i žensku publiku. Ono što je posebno zanimljivo je multifunkcionalnost i velika mogućnost stilske transformacije kolekcije Vintage Glamour, jer se sastoji od haljina, negližea i kombinezona koji savršeno odgovaraju svakoj ženi koja teži jednostavnosti i ležernosti, a mogu se nositi u krevetu, al i na vjenčanju i na crvenom tepihu.

Nakon iznimno dobro prihvaćene Mamita kolekcije na prošlom izdanju Fashion Weeka Zagreb, dizajner Igor Galaš, kolekciju je upotpunio dekonstruktivnim odjevnim predmetima od najkvalitetnijih materijala u tri boje posložene da bi u toj sinergiji čvrstih krojeva i mekane siluete vune izgledali grafičko skulpturalni u funkciji suvremene odjeće za svaku ženu koja je sigurna u sebe i cjeni svoju osobnost.

Đenisa Pecotič i Emina Kušan naglašavaju kako su one ponajprije dvije kostimografkinje koje pokatkad promišljaju i modni dizajn. Na tom tragu je nastala i ova kolekcija koja predstavlja šetnju regijama njihove domovine od juga k istoku, povezujući elemente materijalne baštine s elementima narodnih nošnji.

Večeras nas očekuju revije Larie by Marina Lacković, blackpearl by Sara Lončarić, Natalija Smogor, Simone Manojlović, Nika Tom, Maja Štamol by Afrodita i Kata Szegedi by Erste Plavi.

>>Evo tko će otvoriti ovosezonski Fashion Week Zagreb by Afrodita

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije