Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bezbojna moda

Evo kakvi nas modni trendovi očekuju u 2014.

Modna revija
Foto: Pixsell
1/7
01.01.2014.
u 17:00

Vodimo vas kroz modu kakvu ćete nositi 2014., a ne samo diviti joj se. Zato su tu obični sviteri, sandale poput čarapica, muški krojevi od ženskih tkanina

1. Pastelno modno proljeće i ljeto 2014.

Zimu koja je pred nama dočekali smo u tamnim tonovima. Crna je hit sezone, što nije dosadno jer crne ima na stotine vrsta! Proljeće i ljeto 2014. donose promjenu. Pravi obrat u paleti koja je svijetla kao dan. Pastelna je ali hit su bezbojne nijanse, ni bijele ni sive, kojih također ima puno vrsta. Podsjećamo vas ovdje na nosive trendove, a ne na modne ljepote ravne umjetninama...

2. Siluete kao kutije

Proljetni kaputi i jakne, ali i ljetne bluze, široki su i veliki poput kutija! Tijelo nestaje ispod njih. Nastavak je to zimskog trenda na nešto profinjeniji način. Jakne dakle nisu ni bikerske, ni avijatičarske, ni rokerske... Minimalizam vlada već drugu godinu, pa su linije jakni čiste, ali oblika je na stotine.

3. Ni midi ni maksi

Fantastična je dužina suknji i haljina: nisu posve duge, ali ne penju se ni do midi dužine, koju uglavnom proglašavaju bapskom. Moderni ste ako suknja samo malo otkriva gležnjeve! Uz to idu trendi cipele i sandale koje nogu pokrivaju poput soknica.

4. Hlače atletske...

U modi ste ako odjenete hollywoodski široke hlače, ako odjenete uske (ali ne preuske!) hlače i ako hlače imaju bočne atletske pruge. Nebrojene su grafičke igre bočnim prugama koje mogu biti geometrijski ravne, ili svilene kao kod smokinga, ili prava slikarija! Važno je da se ne izgubi asocijacija na atletiku. Ako su visoke do struka, ostavlja se golim dio do grudnjaka!

5. Kaputi bez kragni

Kragne su protjerane s kaputa nalik na kutije. No posrijedi je puno igre s kragnama i manžetama kad je riječ o košuljama. Na prugastu, šarenu ili jednobojnu košulju idu svijetle kragne i manžete, uvijek jednobojne, kontrastne.

6. Pletene majice

Proljetne i svježe ljetne večeri i jutra dočekujemo u kraćoj ili dužoj nježnoj, ženstvenoj, fluidnoj suknji i haljini preko koje ide sviter, lagana vunena majica okrugla izreza.

7. U modnoj zimi 2014./2015. kao goli!

Proljeće će nas izbaciti iz crnog, uživat ćemo u svijetlim tonovima, koji nam neće dojaditi do sljedeće zime, a nju ćemo provesti izgledajući kao da smo goli – u modelima boje kože, bež tonovima. Ali s puno sjaja!

8. Muški krojevi

Muškim krojevima izrazito ženski predznak daju bogate teksture tkanina od kojih su sašiveni modeli. Reljefne tkanine su zakon zime 2014./2015.

9. Jednostavno a šik

Minimalizam modnih 90-ih interpretira se na način 21. stoljeća zbog čega će nas zvati modnim puritancima.

10. Punkeri i gejše

Protiv minimalizma ustaje punkerska modna pobuna. Tu je i gejša-stil, ali povezan s gotikom, darkerski.

>>U 2014. nosit ćemo - ljubičasto!

Komentara 1

VU
vujacka
16:06 17.04.2014.

bezveze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije