Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPIRIT SENSE

Esencija tirkiznog toskanskog otoka

Aqua Elba
Foto: arhiva vl
1/5
25.03.2015.
u 15:38

U mjestu Marciana Marina smješten je laboratorij u kojem obitelj Murzi stvara otokom inspirirane mirise Acqua dell’Elba, sjajni spojevi citrusa, smreke, bosiljka, mirte...

 Zamislite buđenje na jedrilici, jutarnju svježinu i bonacu nad kristalno čistim morem, pljusak sidra o površinu vode i povjetarac koji donosi mirise samoniklog bilja. Upravo ti neodoljivi i opojni mirisi bilja prate vas od trenutka kada kročite na najljepši toskanski otok Elbu ili ga naprosto oplovite opijeni ljepotom bijele stijene usred mora. Sačuvati emocije, mirise i doživljaje otoka uspjeli su u maloj obiteljskoj parfumeriji, jedinoj takvoj na otoku – Acqua dell’Elba. Stvorili su više od mirisa, pošlo im je za rukom u jednostavnoj bočici zatvoriti sve ono najljepše što Elba ima, od doživljaja, aroma, emocija do izvanrednih mirisa te želje da se ovamo vratite. Krajem 90-ih činilo se vrlo hrabro zakoračiti u svijet parfumerske industrije u kojem je dominiralo nekoliko multinacionalnih tvrtki, no trojac Fabio Murzi, Chiara Murzi i Marco Turoni okupio se oko imena Acqua dell’Elba i upustio u avanturu kreiranja i proizvodnje prvog parfema na otoku koji se kroz povijest proslavio po tome što je tri stotine dana bio dom francuskom caru i vojskovođi Napoleonu Bonaparteu.Majstorski pedantno, korak po korak osmislili su miris koji se pokazao svevremenskim i toliko jasno opisao otok da nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nadahnjuje na uživanje, plovidbu, istraživanje otoka, a obilježava ga jednostavnost, čistoća, i diskretna postojanost... Takvo je i putovanje uspješnog trojca kroz svijet mirisa. Grade sad već prepoznatljivi brend koji je prerastao u kolekciju jedinstvenih mirisa. U mjestu Marciana Marina smjestili su laboratoriji u kojem se rađaju ideje zasnovane na tradiciji tipičnoj za Toskanu. U laboratorijima Acqua dell’Elbe najviše se pažnje poklanja izvrsnosti i visokoj kvaliteti sirovina i inspiraciji te stoljetnoj tradiciju renesansnih radionica mirisa. Svakodnevno tragaju za novim idejama, a jednu od njih promovirali su lani kada su raskošnu ljepotu Elbe saželi u dva jubilejska mirisa posvećene Napoleonu Bonaparteu i njegovoj sestri Paulini. Izdano je 2014 bočica dvaju jedinstvenih mirisa koji nose imena Napoleon i Pauline, a potpisuje ih majstor Silvano Campeggi, veliki ljubitelj careva lika i djela. Dok parfem inspiriran Napoleonovom sestrom Paulinom odlikuju fine arome citrusa, samoniklog morskog bilja i drvenaste note te limun, naranča, bosiljak, metvica, ljiljan, smreka, geranij i cedar, Eau de Parfum Napoleon Bonaparte spaja svježe note limuna, mirte, ružmarina, algi, lavande, smreka, čempresa te mahovine. Ograničena serija mirisa prodavala se do 26. veljača 2015., dana kada je prije 200 godina Napoleon napustio Elbu.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije